Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Καταστροφικές λατρείες στο φως της Ορθοδοξίας και η νομική αντιμετώπισή τους

Κωδικός: PPU-041Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Καταστροφικές λατρείες στο φως της Ορθοδοξίας και η νομική αντιμετώπισή τους

Αυτή η Πανορθόδοξη συνεργασία, πού ευλογείται από τους προκαθήμενους όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, αποτελεί την πλέον εύστοχη απάντηση στην συντονισμένη δραστηριότητα των αιρέσεων και της παραθρησκείας. Τα επίσημα κείμενα της Η' Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων στην Πάφο της Κύπρου δημοσιεύονται σ’ αυτό το βιβλίο, πού αποτελεί προσφορά της Εκκλησίας στο κοινωνικό σύνολο. Πρέπει να μελετηθεί με ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους και ιδίως από όσους έχουν αναλάβει το σημαντικό έργο της πληροφόρησης του Ελληνικού λαού για τη δραστηριότητα των αιρέσεων και της παραθρησκείας.


Άδετο
Σχήμα: 1421
Σελίδες: 424 Οι ομάδες με τις οποίες ασχολήθηκε η Η' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη της Πάφου χαρακτηρίζονται διεθνώς "Καταστροφικές λατρείες". Οι καταστροφικές συνέπειες από τη δραστηριότητα των ομάδων αυτών έχουν ανησυχήσει τους κοινωνικούς και κρατικούς φορείς σε όλες, σχεδόν, τις χώρες του κόσμου κι ασχολούνται μ' αυτές διδάσκαλοι, δικαστικοί, διεθνείς οργανισμοί, κυβερνήσεις, γονείς, που έχουν ιδρύσει ενώσεις για τη μελέτη και την αντιμετώπιση του επικίνδυνου αυτού φαινομένου, αλλά και ειδικοί επιστήμονες, ακόμη και επιχειρηματίες.

Ο όρος cult που χρησιμοποιείται στις Η.Π.Α. για τις ομάδες αυτές επιλέχτηκε, για να προσδιορίσει την ολοκληρωτική τους φύση.

Στον Ορθόδοξο χώρο η Εκκλησία πρωτοστατεί στην ενημέρωση και προστασία του ορθοδόξου πληρώματος όχι μόνο από τις "ολοκληρωτικές λατρείες", αλλά απ'  όλες τις ομάδες που αναπτύσσουν ένα "θρησκευτικό" σύστημα και κινούνται στο χώρο του αποκρυφισμού, της ασιατικής πνευματικότητας και γενικότερα στα πλαίσια της ονομαζόμενης "Νέας Εποχής".

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνδιασκέψεως της Πάφου επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, από τους εισηγητές, με στοιχεία, ο κίνδυνος διαβρώσεως όλων των τομέων της ζωής μας, της πνευματικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής από μέρους "των καταστροφικών λατρειών" και των αποκρυφιστικών κοσμοθεωριακών τάσεων, οι οποίες χρησιμοποιούν τους δικούς μας όρους με διαφορετικό νόημα και περιεχόμενο, αντιστρέφοντας όλες τις αξίες της ζωής μας. Οι τάσεις αυτές έρχονται με το προσωπείο της προόδου και της εξελίξεως, παρουσιάζονται συχνά υπό μορφήν επιστημονικών, φιλοσοφικών, ανθρωπιστικών ή κοινωνικών σωματείων και παγιδεύουν ακόμη και πολιτειακούς παράγοντες. Μερικές φορές παρουσιάζονται ακόμη και με ορθόδοξο προσωπείο. 

Είναι, λοιπόν, επείγουσα ανάγκη να συσταρατευτούμε όλοι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων για την προστασία του Ελληνορθοδόξου πολιτισμού της οικογενείας και του ατόμου, που είναι ο οικονομικός φορέας των Ορθοδόξων Συνδιασκέψεων, με τη συμμετοχή της Παγκύπριας Ένωσης Γονέων και της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, προβαίνει στην έκδοση των κειμένων της Η' Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως (μηνυμάτων, πορισμάτων, ανακοινωθέντων, εισηγήσεων), με την ελπίδα ότι το βιβλίο αυτό θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στην ποιμαντική της Εκκλησίας μας και στην ορθή αντιμετώπιση της απειλής που προέρχεται από τη δράση των αιρετικών και παραθρησκευτικών ομάδων στις Ορθόδοξες χώρες.

Παραδίδουμε στην κυκλοφορία το βιβλίο αυτό με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση και με τη συναίσθηση, ότι η διακονία μας στο χώρο αυτό συνεχίζει την πορεία που χάραξε ο μακαριστός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, του οποίου επικαλούμαστε τις πρεσβείες προς τον Κύριον για την περαιτέρω πρόοδο του έργου αυτού στον ευαίσθητο αυτό ποιμαντικό τομέα της Εκκλησίας μας.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ 7
ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ 9
ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ 11
ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. π. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΤΣΙΑΚΚΑ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 17
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ 23
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ 51
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ ΥΠΟ ΤΟΥ π. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥ 75
ΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ Η' ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑΣ 85
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ 91
ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΩΡΟ 353
ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ 383
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ  401
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ 421

Στην εποχή μας οι αιρέσεις και η παραθρησκεία εμφανίζουν ιδιαίτερη έξαρση. Παλαιές ομάδες αναβιώνουν, εμφανίζονται νεότερες, με εκατοντάδες προσωπεία και απειλούν όλους τους τομείς της ζωής, ακόμη και τον χώρο της οικονομίας και της πολιτικής.

Τα σχέδιά τους καταρτίζονται στα διεθνή κέντρα τους. Χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα, δημιουργούν ειδικές (μυστικές) υπηρεσίες εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας και ενώνονται μεταξύ τους για να αντιμετωπίσουν τον "κοινό εχθρό", δηλαδή τον καθένα που θα τολμήσει να ασκήσει εναντίον τους κριτική.

Οι ομάδεα αυτές δεν γνωρίζουν θρησκευτικά ή γεωγραφικά σύνορα, μετακινούν απεριόριστα ανθρώπινο δυναμικό και υλικά μέσα, προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς που έθεσαν.

Μπροστά σ' αυτή τη νέα πραγματικότητα, η επί των Αιρέσεων Συνοδική Επιτροπή της Εκκλησίας της Ελλάδος με τους συνεργαζόμενους μ' αυτήν φορείς, έθεσε με τρόπο σαφή, το πρόβλημα ενώπιον της Ελληνικής Κοινωνίας και ανέπτυξε μία Πανορθόδοξη συνεργασία για την αντιμετώπισή του.

Αυτή η Πανορθόδοξη συνεργασία που ευλογείται από τους προκαθήμενους όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, αποτελεί την πλέον εύστοχη απάντηση στην συντονισμένη δραστηριότητα των αιρέσεων και της παραθρησκείας.

Τα επίσημα κείμενα της Η' Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων στην Πάφο της Κύπρου δημοσιεύονται σ’ αυτό το βιβλίο, πού αποτελεί προσφορά της Εκκλησίας στο κοινωνικό σύνολο. Πρέπει να μελετηθεί με ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους και ιδίως από όσους έχουν αναλάβει το σημαντικό έργο της πληροφόρησης του Ελληνικού λαού για τη δραστηριότητα των αιρέσεων και της παραθρησκείας.

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης