Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Ελλήνων Χριστώνυμη Δόξα (Εκκλησία - Παλαιά Διαθήκη - Ιουδαϊσμός)

Κωδικός: GOB1-GR-01Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Α' ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ GREEKORTHODOXBOOKS

ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΗ ΔΟΞΑ

Εκκλησία - Παλαιά Διαθήκη - Ιουδαϊσμός

Στο βιβλίο «Ελλήνων Χριστώνυμη Δόξα» απαντώνται και καταρρίπτονται εν συντομίᾳ συκοφαντικές κατηγορίες κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας για την αποδοχή της Παλαιάς Διαθήκης και των ιερών προσώπων και διηγήσεών της, καθώς και για τη γενικότερη σχέση της Εκκλησίας και του Ελληνισμού.

Από τις πηγές προκύπτει αφ΄ ενός η μέσῳ της Καινής Διαθήκης υπέρβαση του Ιουδαϊσμού και του Σιωνισμού, αλλά και η άρρηκτη σχέση της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, ως έργων ενός και του αυτού Νομοδότη. Επίσης, οι πηγές της Γραφής και της Παραδόσεως μαρτυρούν την εκκλησιαστική απόρριψη του «(παν)σιωνισμού» ως νέου μεσσιανισμού, ο οποίος δεν είναι αντίθετος μόνον πρός την Καινή, αλλά και την ίδια την Παλαιά Διαθήκη, η οποία προετοίμαζε την έλευση του Ιησού, μόνου αληθινού και ιστορικώς τελευταίου, Χριστού Σωτήρος. Στο τέλος αναλύονται οι καταστροφικές συνέπειες που θα συνεπαγόταν – όπως στην αρχαία αίρεση του Αντινομισμού - η απόρριψη της Παλαιάς Διαθήκης.

Ο τίτλος του βιβλίου παραπέμπει στη φράση του Αυτοκράτορος της Νικαίας Θεοδώρου Β΄ Λάσκαρι «Ελλήνων χριστωνυμούμενον κλέος ου σβέννυται»· τα κείμενα του βιβλίου αποτελούν συμπληρωμένη και βελτιωμένη μορφή προηγούμενης σχετικής απαντήσεως της ιστοσελίδος του Ι. Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου προς e-mail αναγνωστών. Το βιβλίο εκδίδεται από τον Χριστιανικό Ορθόδοξο Φιλανθρωπικό Σύλλογο Φίλων Ι. Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου «Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς».

 

Το βιβλίο διατίθεται με έκπτωση για βιβλιοπωλεία και εκθέσεις.

Αν σας ενδιαφέρει παρακαλούμε συμπληρώστε την Φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί


Έκδοση: GREEKORTHODOXBOOKS
Άδετο
Διαστάσεις: 12Χ16,5
Σελίδες: 62Ο Σύλλογός μας εκδίδει στο παρόν βιβλίο μια σύντομη, αλλά πολύ περιεκτική, απάντηση του Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου σε επιθέσεις εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με την Παλαιά Διαθήκη, οι οποίες δημοσιεύονται κατά καιρούς στο διαδίκτυο· επειδή η αφορμή για τη συγγραφή της απάντησης αυτής στο διαδίκτυο τον Ιούνιο του 2012, με τίτλο "Ελλήνων Χριστωνυμούμενον κλέος ου σβέννυται", υπήρξε κάποιο e-mail, το κείμενο εστιάζει σε ορισμένες πτυχές του  όλου θέματος, που όμως είναι γενικού ενδιαφέροντος και συνεχούς επικαιρότητας. Φρονούμε ότι το κείμενο, το οποίο εμπλουτίστηκε και βελτιώθηκε από τους Πατέρες για χάρη της παρούσας έκδοσης, δίνει ικανοποιητική και τεκμηριωμένη απάντηση, με πολύ περιεκτική ροή εννοιών, απαντά επίσης σε θέματα που αρχικά δεν είχαν τεθεί, ενώ θέτει επίσης αφορμές προβληματισμού για την προέλευση της κακόβουλης επίθεσης κατά της Αγίας Γραφής. Οι πολλές υποσημειώσεις εξυπηρετούν την τεκμηρίωση όσων γράφονται και την εύκολη αναδρομή του αναγνώστη σε βιβλικές και άλλες πηγές. Το κείμενο στην αρχική του, απλούστερη, μορφή δημοσιεύτηκε και στο περιοδικό Θεοδρομία με άλλο τίτλο (έτος ιδ', τ. 3, 2012).

Τυχόν έσοδα από τη διάθεση του παρόντος θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου μας, ο οποίος δραστηριοποιείται ήδη πολύ έντονα, παρά την πρόσφατη ίδρυσή του.

Ευχόμενοι το βιβλίο αυτό να συναντήσει θετική ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό και να ωφελήσει, σε μια εποχή που η Ορθοδοξία πολεμείται από ετερόκλητους εχθρούς με μεγάλη επιδεξιότητα και σε πολλά και πολύ διαφορετικά πεδία, ευχαριστούμε θερμά τον Γέροντά μας π. Κύριλλο, Καθηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου, για την ευλογία του να προβούμε στην έκδοση και να γίνει η σχετική βελτίωση του κειμένου.

Είθε οι πρεσβείες του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, προστάτη του Συλλόγου μας, να συνοδεύουν τους αναγνώστες και όλους τους Ορθοδόξους.

Απόστολος Καλακούδης
Πρόεδρος του Χριστιανικού Ορθοδόξου
Φιλανθρωπικού Συλλόγου Φίλων
Ι. Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου
"Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς"

Πρόλογος 9
Εισαγωγή 11
Τα εβραϊκά ονόματα των Μοναχών 13
Η ελληνική ιστορία και η Αγία Γραφή 15
Οι ανθρώπινες αμαρτίες στην Παλαιά Διαθήκη 19
Γιατί είναι Προπάτορές μας οι Εβραίοι Δίκαιοι 27
Η θέση των αρχαίων φιλοσόφων στην Εκκλησία 29
Ο Ελληνισμός ως ειδωλολατρία 31
Εκκλησία και Ελληνισμός 32
Εκκλησία και Σιωνισμός 36
Η Παλαιά Διαθήκη είναι αντι-σιωνιστική 39
Οι αιρετικοί υπέρ του Ιουδαϊσμού 43
Η άρνηση της Παλαιάς Διαθήκης συνιστά αίρεση 45
Η Καινή Διαθήκη πολεμεί τον αντίχριστο Ιουδαϊσμό 47
Η Καινή Διαθήκη προϋποθέτει την Παλαιά 51
Συνέπειες της απορρίψεως της Παλαιάς Διαθήκης 53
Δύο ερωτήματα αντί επιλόγου 60

Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ 30%


Αποστολή αντιγράφου email στη διεύθυνση :


Διατηρούμε και επεξεργαζόμαστε δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης μας και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.Πληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-7F1D1615 


Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης