Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Βασική δογματική διδασκαλία, «Πιστεύω εις ένα Θεόν...»

Κωδικός: DIA-006Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Βασική δογματική διδασκαλία, «Πιστεύω εις ένα Θεόν...»
καθηγητή Θεοδώρου Ανδρέα 


Περιγραφή: Περιέχει σύντομη εξήγηση των δογματικών αληθειών της πίστεως, όπως αυτές παρουσιάζονται στο ιερό Σύμβολο της πίστεως μας. Απαραίτητο συνοπτικό βοήθημα για τον καθένα που επιθυμεί να γνωρίσει σε βάθος το σύνολο της Ορθόδοξης αλήθειας.

Το σύμβολο Νίκαιας -Κων/πόλεως αποτελεί αυθεντική διατύπωση της δογματικής διδασκαλίας της Εκκλησίας. Περιέχει συνεπτυγμένως τα κύρια σημεία της πίστεως, η  ομολογία των οποίων είναι απαραίτητη προς σωτηρίαν. Είναι -θα λέγαμε- η πρώτη επίσημη Δογματική της Εκκλησίας. Σ' αυτήν ομιλεί το Πνεύμα του Θεού, το οποίο με την επίπνοιά του καθοδηγούσε τους αγίους συνοδικούς, εν μέσω πολλών συζητήσεων, στον εντοπισμό της θείας αληθείας και στην αλάθητη διατύπωση του δογματικού όρου της Συνόδου. Από την άποψη αυτή, και δεδομένου ΄τοι είναι το αρχαιότατο δογματικό μνημείο της παραδόσεως της Εκκλησίας, στο οποίο βρήκε απήχησςη η καθολικότητα της χριστιανικής πίστεως και μάλιστα σε αντιπαράθεση με μιά τόσο κραυγαλέα αιρετική κακοδοξία, το Σύμβολο Νίκαιας -Κων/πόλεως τιμάται υπερβαλλόντως στην Ορθοδοξία, τοποθετούμενο πιο πάνω από τα δύο άλλα φερόμενα ως Οικουμενικά Σύμβολα, το Αποστολικό και το Αθανασιανό.

Η μέθοδος εκθέσεως είναι η κατ' άρθρον ερμηνεία του Συμβόλου της Πίστεως. Στο τέλος δεν παραλείπουμε να πούμε λίγα λόγια και για το Νόμο του Θεού που είναι τόσο βαθιά συνυφασμέος  με το δόγμα, όπως δόθηκε στον άνθρωπο από τον Θεό στο όρος Σινά κατά την παλαιά οικονομία, και στην επί του Όρους ομιλίαν του Κυρίου, κατά τη λυτρωτική οικονομία της  χάριτος.


ISBN: 978-960-315-049-7
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ
Σελίδες:304
Σχήμα: 14x21
Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης