Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Αρχιεπίσκοπος Λουκάς, Ένας Άγιος ποιμένας και γιατρός χειρουργός

Κωδικός: ARM-011


Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι
Ποσότητα:

Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου (Αντωνόπουλου)

Αρχιεπίσκοπος Λουκάς, Ένας Άγιος ποιμένας και γιατρός χειρουργός

Η ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά επανακυκλοφορούν σε έναν ανανεωμένο τόμο, με νέα στοιχεία καθώς και πολύτιμο-σπάνιο φωτογραφικό υλικό, που έχει έρθει στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια και εμφανίζει πληρέστερη τη μεγάλη μορφή του σύγχρονου Αγίου.

Μια συγκλονιστική σταυρική μαρτυρία της μορφής του αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού, καθηγητού της τοπογραφικής ανατομίας και χειρουργικής. Άνθρωπος με σπάνια ταλέντα και πνευματικά χαρίσματα, με εκπληκτική επιστημονική κατάρτιση, διακόνησε τον άνθρωπο ως ποιμένας και γιατρός, με αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση και αγάπη.

Ένα έργο αφιερωμένο στους ιατρούς πού διακονούν με ιεροπρεπή αυταπάρνηση τον πάσχοντα - πεπτωκότα άνθρωπο και στους ιερείς πού φροντίζουν με ιατροπρεπή αφοσίωση την ψυχή και το σώμα του πάσχοντα αλλά ανισταμένου ανθρώπου.


Σχήμα: 17 Χ 24
Σελίδες: 527
ISBN: 978-618-8153-81-3Έχει πολύ σωστά λεχθεί πως η Εκκλησία μας είναι εργαστήριο αγιότητος. Και πράγματι, αιώνες τώρα δεν σταμάτησε να πλάθει αγίους "εν παντί καιρώ και τόπω". Ακόμη και στη σημερινή αντιπνευματική εποχή μας. Ένα τέτοιο υπερφυσικό δημιούργημα της ορθόδοξης Εκκλησίας μας είναι και ο σύγχρονός μας άγιος αρχιεπίσκοπος Λουκάς ο ιατρός...

Πιστεύουμε πως ο βίος του αγίου Λουκά είναι μια πολύτιμη μαρτυρία και έχει πολλά να δώσει σ' όλους τους πιστούς, ιδιαίτερα όμως στους ιατρούς τόσο των ψυχών όσο και των σωμάτων.

 

Από τον πρόλογο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κ.κ. Ιερωνύμου

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης