Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Κατηγορίες

Πνευματικαί εμπειρίαι του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού

Κωδικός: KYPSELI-088


Εξαντλήθηκε

Πνευματικές εμπειρίες του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή

Πρέπει να ευχαριστήσωμεν από τα βάθη της καρδιάς μας τον Άγιον Θεόν, όπου εις τα δύσκολα χρόνια που διέρχεται η ανθρωπότης, η Ορθόδοξος.     

Εκκλησία μας αναδεικνύει οσιακές μορφές, οι οποίες με την ασκητικήν τους διαγωγήν εβίωσαν την ησυχαστικήν και νηπτικήν παράδοσιν των παλαιών οσίων Πατέρων και την παρέδωσαν ανανεωμένην εις την σημερινήν γενεάν των μοναχών, αλλά και εις τους αγωνιζόμενους εις τον κόσμον Χριστιανούς.     

Η διδασκαλία των σύγχρονων αυτών οσίων Πατέρων έχει παγκόσμια ακτινοβολία και όσοι επιθυμούν να πίουν από το αλλόμενον ύδωρ της νοεράς προσευχής και να γευθούν τους εύχυμους καρπούς του Αγίου Πνεύματος καταφεύγουν εις τα βιβλία τους.     

Ο Γέρων Ιωσήφ εβίωσε την ησυχαστικήν ζωήν, έγινε έμπειρος και διακριτικός οδηγός και συνέβαλε τα μέγιστα εις την γνώσιν της ζωής αυτής και της νηπτικής εργασίας εις τον σύγχρονον κόσμον. Ανανέωσε την ησυχαστικήν ζωήν και την καλλιέργειαν της νοεράς προσευχής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ακτινοβολία του Αγίου Όρους και πέραν των ορίων της Ελλάδος.

 


Άδετο,
σχ. 14χ21,
σελ. 215Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης