Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Κατήχηση και βάπτιση των ενηλίκων

Κωδικός: PELAGIA-016


Εξαντλήθηκε

Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος

Κατήχηση και βάπτιση των ενηλίκων

Μελετώντας το βιβλίο Κατήχηση και βάπτιση των ενηλίκων που είναι το 6ο στην σειρά Θεωρία και πράξη των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της  Ελλάδος, παρατηρούμε ότι συμβάλλει κατά πολύ στην ποιμαντική διακονία των προσερχομένων στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Στις ημέρες μας πολλοί, απογοητευμένοι από άλλες θρησκείες και θεωρίες ή και από την αθεΐα, ζητούν να βαπτισθούν και να γίνουν μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι επίσης χρήσιμο βοήθημα και για τους ήδη βαπτισθέντες, δηλαδή, για κάθε πιστό μέλος της Εκκλησίας.

Το έργο της κατηχήσεως πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, χωρίς εκκοσμίκευση και αδιακρισία διότι είναι ευλογημένη διακονία.

Από τον πρώτο καιρό της ιδρύσεώς της η Εκκλησία προετοίμαζε πολύ κάποιον που ήθελε να γίνη μέλος της.  Η κατήχηση ήταν μια πορεία προς την κάθαρση, ώστε κεκαθαρμένος ο άνθρωπος να βαπτισθή και να γίνη ναός του Παναγίου Πνεύματος.

Διαβάστε εκτεταμένη περιγραφή παρακάτω

Διαστάσεις: 11Χ17,5
Σελίδες: 210
ISBN: 960-315-089-4Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος

Κατήχηση και βάπτιση των ενηλίκων

Μελετώντας το βιβλίο Κατήχηση και βάπτιση των ενηλίκων που είναι το 6ο στην σειρά Θεωρία και πράξη των εκδόσεων της ?Αποστολικής Διακονίας της ?Εκκλησίας της  Ελλ?δος, παρατηρούμε ότι συμβάλλει κατά πολύ στην ποιμαντική διακονία των προσερχομένων στην ?Ορθόδοξη ?Εκκλησία. Στις ημέρες μας πολλοί, απογοητευμένοι από άλλες θρησκείες και θεωρίες η και από την αθεΐα, ζητούν να βαπτισθούν και να γίνουν μέλη της ?Ορθόδοξης ?Εκκλησίας. Είναι επίσης χρήσιμο βοήθημα και για τούς ήδη βαπτισθέντες, δηλαδή, για κάθε πιστό μέλος της ?Εκκλησίας.

Το έργο της κατηχήσεως πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, χωρίς εκκοσμίκευση και αδιακρισία διότι είναι ευλογημένη διακονία.

Από τον πρώτο καιρό της ιδρύσεώς της η ?Εκκλησία προετοίμαζε πολύ κάποιον που ήθελε να γίνη μέλος της.  Η κατήχηση ήταν μια πορεία προς την κάθαρση, ώστε κεκαθαρμένος ο άνθρωπος να βαπτισθή και να γίνη ναός του Παναγίου Πνεύματος.

Αναλύονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν και στις ημέρες μας, ώστε να γίνεται η κατήχηοη με ορθόδοξο τρόπο και να είναι σωστή. Βασική προϋπόθεση για την σωοτή κατήχηση θεωρεί ο συγγραφέας την ύπαρξη πεπειραμένου κατηχητή που να μπορή να προσαρμόζη κάθε φορά τον λόγο, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα ενδιαφέροντα του κατηχουμένου. ?Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύνδεση της κατηχήσεως με την λατρεία, τα Μυστήρια και την άσκηση γιατί διαφορετικά θα είναι εγκεφαλική και θεωρητική. Είναι επίσης πολύ καλό να συνδεθή ο κατηχούμενος με μια εκκλησιαστική κοινότητα, δηλαδή, με μια ?Ενορία η ένα Μοναστήρι για να γνωρίση ότι η ?Ορθόδοξη ?Εκκλησία είναι πνευματική θεραπευτική κοινότητα μέσα στην οποία θεραπεύονται οι ψυχικές ασθένειες των ανθρώπων.

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης