Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Εποπτική Κατήχηση

Κωδικός: PELAGIA-010Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου

Εποπτική Κατήχηση

Η Εποπτική Κατήχηση είναι βιβλίο γραμμένο πρωτότυπα, το οποίο προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις στα μικρά παιδιά και σε όσους επιθυμούν να προσέλθουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και να βαπτισθούν. Με τρόπο απλό και σύντομο γίνονται κατανοητές βασικές αλήθειες της πίστεώς μας και τι είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει εικονογραφημένα σκίτσα και μικρούς τίτλους που δηλώνουν το κεντρικό νόημα της εικόνας. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται περιληπτικές εξηγήσεις που αναλύουν και ερμηνεύουν ακριβέστερα την εικόνα. Με τον τρόπο αυτόν προσφέρεται μία εποπτική κατήχηση και γίνεται γνωστό τι διδάσκει η Ορθοδοξία.

Γινεται αναφορά στην δημιουργία του κόσμου, στην πτώση του ανθρώπου, στην ενανθρώπηση του Λογου, στην ζωη και το έργο του Χριστού. Μαθαίνουμε τι είναι ο Τριαδικός Θεός, η Εκκλησία, οι ορθόδοξοι Κληρικοί, ο Ιερός Ναός, η ανάσταση των νεκρών και η αιώνια ζωη.

Ο Ορθόδοξος Χριστιανός δεν αρκείται στο ότι κάποτε βαπτίσθηκε, αλλά θα πρέπει να ζη την μυστηριακή ζωη της ?Εκκλησίας, να προσεύχεται στον Θεο και να αισθάνεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι οικογένεια και νοσοκομείο που θεραπεύει τον άνθρωπο για να τον οδηγήση σε κοινωνία και ενότητα με τον Θεο.

Είναι ένα απαραίτητο και χρήσιμο βοήθημα για εκπαιδευτικούς και κατηχητές, αλλά και για κάθε πιστό μέλος της Εκκλησίας γιατί μπορεί να βοηθήση στην εμπέδωση των όσων γνωρίζει με κατανοητό και σύντομο τρόπο.

σχ.16,5Χ24,5, σελ. 112Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης