Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Προδοσία και Αυτοθυσία

Κωδικός: KYPSELI-192Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Κωνσταντίνος Κυριακού

Προδοσία και Αυτοθυσία

Χάριν στις άπειρες θυσίες των μαχητών, τα επιτεύγματα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου είναι πολύ μεγάλα. Το κυριότερο από όλα είναι ότι διαφυλάξαμε και κρατήσαμε καθαρή την Ελληνική Ταυτότητα, που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Πρωταρχικός σκοπός των αγωνιστών Βορειοηπειρωτών, ήταν και παραμένει το ποθούμενο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η Ένωση της ιδιαιτέρας Πατρίδας με τον Εθνικό μας Κορμό. Μπορεί ακόμα να μην πραγματοποιήθηκε αυτός ο ιερός πόθος, όμως αποδείξαμε ότι είμαστε άξιοι απόγονοι ηρώων εθνικών Ευεργετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων, όπως οι: Απόστολος Αρσάκης, Ευάγγελος και Κωνσταντίνος Ζάππας, Γεώργιος και Χρήστος Ζωγράφος, Ιωάννης Μπάγκας, Γεώργιος Σίνας και Σίμων Σίνας κατάγονται από τα αγία χώματα της σκλαβωμένης και χιλιοτραυματισμένης Ελληνικής Γης του Πύρρου και με τις προσφορές τους θα γιάνουν αιώνια τραύματα του Γένους μας...Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 14 Χ 21
Σελίδες: 272Χάριν στις άπειρες θυσίες των μαχητών, τα επιτεύγματα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου είναι πολύ μεγάλα. Το κυριότερο από όλα είναι ότι διαφυλάξαμε και κρατήσαμε καθαρή την Ελληνική Ταυτότητα, που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Πρωταρχικός σκοπός των αγωνιστών Βορειοηπειρωτών, ήταν και παραμένει το ποθούμενο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η Ένωση της ιδιαιτέρας Πατρίδας με τον Εθνικό μας Κορμό. Μπορεί ακόμα να μην πραγματοποιήθηκε αυτός ο ιερός πόθος, όμως αποδείξαμε ότι είμαστε άξιοι απόγονοι ηρώων εθνικών Ευεργετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων, όπως οι: Απόστολος Αρσάκης, Ευάγγελος και Κωνσταντίνος Ζάππας, Γεώργιος και Χρήστος Ζωγράφος, Ιωάννης Μπάγκας, Γεώργιος Σίνας και Σίμων Σίνας κατάγονται από τα αγία χώματα της σκλαβωμένης και χιλιοτραυματισμένης Ελληνικής Γης του Πύρρου και με τις προσφορές τους θα γιάνουν αιώνια τραύματα του Γένους μας...

Η νέα γενιά έχει άγνοια αυτής της Βορειοηπειρωτικής τραγωδίας. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι οι νέοι μας, στο άμεσο μέλλον θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα ανταπεξέλθουν στο ακέραιο στις απαιτήσεις των καιρών. Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα!

Δυο λόγια για το βιβλίο και για τον αδάμαστο αγωνιστή συγγραφέα του

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ανάμεσα στα άλλα σπουδαία έργα του, έχει γράψει κι ένα, εξίσου ωραίο, με τον τίτλο "Νέον Μαρτυρολόγιον". Σ' αυτό αναφέρει τον βίο και τα μαρτύρια των Νεομαρτύρων κατά την εποχή της τουρκοκρατίας. Κι είναι να θαυμάζει κανείς το ήθος και το ηρωικό φρόνημά τους, διότι ούτε δειλίασαν ούτε αρνήθηκαν την χριστιανική τους πίστη, μολονότι υπέστησαν ανήκουστα βασανιστήρια από τους φανατικούς μωαμεθανούς Τούρκους "αφεντάδες"!

Αλλά τα μαρτύρια του Ελληνισμού δεν εσταμάτησαν. Έτσι στα μέσα του περασμένου (εικοστού) αιώνα, ένας λαός Ελληνικός, Ορθόδοξος, με πανάρχαιο πολιτισμό, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, υπέστη τα πάνδεινα από το απάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς των Χότζα-Αλία. Από το 1945 μέχρι το τέλος σχεδόν και της δεκαετίας του 1980 οι φυλακές και οι εξορίες στέναζαν κυριολεκτικά από την κακοπάθεια των Βορειοηπειρωτών και τα μαρτύρια, ενώ κυριαρχούσε ο φόβος, ο τρόμος και το έγκλημα των τυράννων σ' όλη τη "γη του Πύρρου".

Ο ψυχωμένος Βορειοηπειρώτης κ. Κώστας Κυριακού, που δοκίμασε το ίδιος, όσο λίγοι, την αγριότητα και το μίσος των Αλβανών διωκτών του, περιγράφει με γλαφυρότητα αλλά και δύναμη τα δεινοπαθήματα και τα δικά του και άλλων ομοϊδεατών του Βορειοηπειρωτών στο νέο του βιβλίο "ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ". Είναι αυτό που κρατάτε στα χέρια σας, τελευταίο σε μία σειρά άλλων βιβλίων του, όπου καταγγέλονται τα εγκλήματα της κομμουνιστικής ηγεσίας της Αλβανίας, η οποία, όπως γράφει ο συγγραφέας, προσπάθησε -και εν πολλοίς το πέτυχε- να σκοτώσει την ψυχή των Βορειοηπειρωτών. Με ανυπόστατες κατηγορίες, στις οποίες πλεόναζε το ψέμα, και η κακότητα των διωκτών, με "σπιούνους", που κατασκόπευαν όσους ήταν στο στόχαστρο, με μίσθαρνα όργανα, τα οποία έβαζαν στα κελιά των κρατουμένων, ως δήθεν καταδικασμένους, ώστε να "ψαρεύουν" τους Έλληνες και ύστερα να μεταφέρουν τα όσα εκείνοι έλεγαν, στους αρμόδιους, κι έτσι να συνεχίζεται το ανήκουστο μαρτύριό τους.

Κάνει εντύπωση ότι κάποιοι Βορειοηπειρώτες είχαν γίνει όργανα του απάνθρωπου εκείνου καθεστώτος, και οι οποίοι και σήμερα, δυστυχώς, παίζουν τον επαίσχυντο ρόλο του εξωμότη. Αντίθετα, κάποιοι Αλβανοί μουσουλμάνοι, φέρθηκαν με συμπόνια και αγάπη στους καταδικασμένους Έλληνες, που ποτέ δεν ξέχασαν αυτή την ευεργεσία. Το δε ακόμη χειρότερο είναι, ότι οι Βορειοηπειρώτες εξωμότες, αν όχι όλοι, αλλά, πάντως, αρκετοί από αυτούς, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και σήμερα στη Βόρειο Ήπειρο και στην Ελλάδα, αφού κανένας τους δεν έχει τιμωρηθεί για τα αδικοπραγήματά του...

Θα ήταν παράλειψη αν δεν τονίζαμε δύο σπουδαία σημεία του βιβλίου. Το πρώτο είναι ότι ο συγγραφέας έχει συγχωρήσει τους καταδότες και τους βασανιστές του, με χριστιανική μεγαλοψυχία. Το δεύτερο είναι η επισήμανση, που κάνει με πόνο, της αδιαφορίας της Μητέρας Πατρίδας. Κι αυτό είναι το πιο σοβαρό εμπόδιο στην επίλυση του Βορειοηπειρωτικού, η οποία, όπως σημειώνει ο κ. Κυριακού, είναι η Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε τον αγαπητό αδελφό μας συγγραφέα, γιατί μας έδωσε μία αδρή εικόνα των συγχρόνων μαρτύρων της Βορείου Ηπείρου, αλλά και γιατί μας έδειξε το χρέος που έχουμε απέναντι στους αδικημένους και πονεμένους αδελφούς μας. Τον αγώνα  που άρχισε ο αοίδημος Μητροπολίτης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ να μη τον σταματήσουμε, μέχρι να έλθει "το ποθούμενο", η Ένωση της Βορείου Ηπείρου με τη Μητέρα Ελλάδα!

Κόνιτσα 1 Ιουλίου 2016

Ο Μητροπολίτης
Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης
ΑΝΔΡΕΑΣ

     Αφιέρωση
     Ευχαριστίες
     Πρόλογος Σεβασμιώτατου Πειραιώς κ. Σεραφείμ
     Δύο Λόγια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα
     Εισαγωγή
 1. Κεφ. Πρώτο: Η πικρή αλήθεια
     Η εμφάνιση του κομμουνιστικού τέρατος
     Πρώτη φάση: 1941-1944, Η ρίζα της συμμαχίας
     Δεύτερη φάση: 1945-1991, Τρόμος δίχως τελειωμό
 2. Κεφ. Δεύτερο: Αλυσίδα Αμαρτιών - Αλυσίδα Χαφιέδων - Μέθοδοι βασανισμού
     Καημοί, Θυσία για τα Ιερά και την Αλήθεια
 3. Κεφ. Τρίτο: Η επιβίωση των Ελλήνων
 4. Κεφ. Τέταρτο: Ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης επαναστατούν - Συνέπειες
     Η καταδίκη των εχθρών του λαού - των μαθητών
 5. Κεφ. Πέμπτο: Σπατς ατέλειωτο θρίλερ
     Δύο Αντίπαλοι Κόσμοι των Στρατοπέδων
     Αναμνήσεις, Οι σοφοί των στρατοπέδων
     Νοσταλγίες, Οι οικογένειες του Σπατς
 6. Κεφ. Έκτο: Εμείς και τα εμπόδια
     Οι ήρωες των ιδεολογιών τους
 7. Κεφ. Έβδομο: Αξιοπρέπεια και σταθερότητα
 8. Κεφ. Όγδοο: Αλυσίδα Μαρτυρίων
 9. Κεφ. Ένατο: Ο λυκάνθρωπος και το θύμα
     Φυλακή - Καυτός πόνος
10. Κεφ. Δέκατο: "Αποφυλάκιση"
      Η Αγνότητα των νέων
      Απόγνωση
11. Κεφ. Ενδέκατο: Η αποτυχία της Σιγκουρίμι
12. Κεφ. Δωδέκατο: Στα νύχια των αρπαχτικών
13. Κεφ. Δέκατο Τρίτο: Το σχέδιο Δραπέτευσης

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης