Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

"Όταν σημάνουν οι καμπάνες..."

Κωδικός: STA-084Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

«Όταν σημάνουν οι καμπάνες…»
Οι τρεις πασχάλιοι μάρτυρες της Όπτινα
Ιερομόναχος Βασίλειος | Μοναχός Θεράπων | Μοναχός Τρόφιμος

Κυριακή του Πάσχα του 1993: στο καμπαναριό και την αυλή του μοναστηριού της Όπτινα τρεις μοναχοί, ο ιερομόναχος Βασίλειος, ο μοναχός Θεράπων και ο μοναχός Τρόφιμος, έχασαν τη ζωή τους κάτω από το μαχαίρι ενός αντίθεου δολοφόνου.

Το μύρο, που ανέβλυσαν οι σταυροί των μνημάτων τους, μας υπέδειξε πολύ γρήγορα την παρρησία των τριών μαρτύρων ενώπιον του Κυρίου.

Μέσα από ημερολογιακά τους κείμενα, προσωπική αλληλογραφία, αλλά και μαρτυρίες και θαύματα, ας παρακολουθήσουμε δυνατές στιγμές της ζωής των τριών, θαυμαστών, σύγχρονών μας μαρτύρων.

Το βιβλίο εκδίδεται με την ευλογία της Ιεράς Μονής Μεγάλου Αντωνίου Αριζόνα και περιέχει έγχρωμο παράρτημα με φωτογραφίες από τον βίο των μαρτύρων.Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 14 Χ 20
Σελίδες: 288
ISBN: 9789604953028Το ξημέρωμα του Πάσχα του 1993 τρεις μοναχοί του ερημητηρίου της Όπτινα στη Ρωσία, ο πατήρ Βασίλειος, ο πατέρας Θεράπων και ο πατήρ Τρόφιμος έπεσαν θύματα άγριας δολοφονίας από έναν σατανιστή. Το συμβάν συγκλόνισε τους ορθόδοξους Ρώσους και τα νέα διαδόθηκαν σύντομα σε όλο τον κόσμο.

Ο πρόωρος θάνατος των τριών χαρισματικών, νεαρών μοναχών μοιάζει ίσως με τραγωδία. Αλλά ο μαρτυρικός θάνατος, με τον οποίον σφραγίστηκαν οι μοναστικοί τους αγώνες, είναι αφορμή όχι για να θρηνεί κανείς, αλλά για να ευφραίνεται. Όπως είπε ένας από τους ιερείς του μοναστηριού στον επικήδειο λόγο του: “Δεν είμαστε τόσο θλιμμένοι όσο χαρούμενοι, επειδή αυτοί οι τρεις αδελφοί ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το μοναστικό μονοπάτι της ζωής τους”. Και πράγματι ο θεάρεστος τρόπος ζωής και ο θρίαμβος τους επί του θανάτου μαρτυρούνται από τα θαύματα, που άρχισαν να λαμβάνουν χώρα στους τάφους τους, αμέσως μετά τον θάνατό τους.

Οι πατέρες Βασίλειος, Θεράπων και ο Τρόφιμος μαρτύρησαν στις μέρες μας. Έζησαν στον κόσμο μας, φοίτησαν σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια. Ήλθαν αντιμέτωποι με πειρασμούς και δυσκολίες, που συναντούν και σήμερα οι νέοι. Η διαφορά μας είναι ότι εκείνοι ξεπέρασαν αυτούς τους πειρασμούς του κόσμου και υπάκουσαν στο ευαγγέλιο: “ει θέλεις τέλειος είναι, ύπαγε πώλησόν σου τα υπάρχοντά και δεύρο ακολούθει μοι” (Κατά Ματθαίον 19,21) ακόμα και πάνω στον Σταυρό. Οι ζωές αυτών των τριών Πατέρων της Όπτινα αποδεικνύουν ότι ακόμα και τον 21ο αιώνα μπορεί κανείς να αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στον Θεό και να καθαγιαστεί. Ας αποτελούν οι πατέρες Βασίλειος, Θεράπων και Τρόφιμος πηγή έμπνευσης και παράδειγμα για εμάς.

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης