Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Φως μέσα από τα κάγκελα: Μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία

Κωδικός: STA-106Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Φρανκ και Ραχήλ Άτγουντ

Φως μέσα από τα κάγκελα

Μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία από τις φυλακές της Αριζόνας

Ο Φρανκ, μοναδικός γιος ενός επιφανούς στρατιωτικού, ένα ευαίσθητο και γελαστό παιδί, καταλήγει σε μία ακραία παραβατική ζωή που φθάνει ως την θανατική του καταδίκη από τα δικαστήρια της Αριζόνας.

Η Ραχήλ, μια νέα αθλήτρια που παροπλίζεται μετά από ένα ατύχημα και παρακολουθεί την δίκη του Φρανκ από την τηλεόραση, αποφασίζει να τον συναντήσει στην φυλακή για να τον βοηθήσει να σώσει την ψυχή του.

Περιγραφή
Κυκλοφόρησε η τρίτη επαυξημένη έκδοση του βιβλίου «Φως μέσα από τα κάγκελα», μιας συνέκδοσης της Ιεράς Μονής Μαχαιρά και των Εκδόσεων Άθως. Το βιβλίο - σταθμός που περιγράφει την συγκλονιστική αληθινή ιστορία του Φρανκ και της συζύγου του Ραχήλ Άτγουντ. Στην νέα έκδοση του βιβλίου καταγράφονται τα τελευταία χρόνια της ζωής του Φρανκ και της Ραχήλ, που ήταν γεμάτα πόνο και ταλαιπωρίες, καθώς και τα γεγονότα της εκτέλεσής του. Προλογίζει ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Διαβάστε περισσότερα στις καρτέλες παρακάτω


 Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 17 Χ 24
Σελίδες: 484
ISBN: 978-960-4953-11-0Ο Φρανκ, μοναδικός γιος ενός επιφανούς στρατιωτικού, ένα ευαίσθητο και γελαστό παιδί, καταλήγει σε μία ακραία παραβατική ζωή που φθάνει ως την θανατική του καταδίκη από τα δικαστήρια της Αριζόνας. Η ζωή του στις φυλακές είναι πολύ σκληρή παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει για αναθεώρηση της ποινής του, ενώ σπουδάζει από το κελλί του.

Η Ραχήλ, μια νέα αθλήτρια που παροπλίζεται μετά από ένα ατύχημα και παρακολουθεί την δίκη του Φρανκ από την τηλεόραση, αποφασίζει να τον συναντήσει στην φυλακή για να τον βοηθήσει να σώσει την ψυχή του. Γύρω τους μία κοινωνία δυστοπική, ψυχρή και καταδικαστική, δεν αφήνει καμμία ελπίδα σωτηρίας για έναν άνθρωπο σαν τον Φρανκ. Ευτυχώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Κάποιοι άνθρωποι, λιγοστοί, τους παραστέκονται.

Όταν όλα φαίνονται χαμένα, ο Φρανκ ανακαλύπτει, μέσα από το κελλί του, έναν ορθόδοξο αρχιερέα από το μακρινό νησί της Κύπρου, τον Μητροπολίτη Λεμεσού, με τον οποίον αλληλογραφεί. Αυτός τον φέρνει σε επαφή με το μοναστήρι του γέροντος Εφραίμ στην έρημο της Αριζόνας. Από τότε ο ηγούμενος του μοναστηριού επισκέπτεται τακτικά τον κατάδικο και τον βοηθάει να ακολουθήσει την ζωή ενός εγκλείστου ασκητού, ενώ παράλληλα τον βαπτίζει και του δίνει το όνομα Αντώνιος. Όμως δεν είναι μόνον ο Φρανκ που αλλάζει, αλλά και η ίδια η Ραχήλ, ερχόμενη να σώσει, σώζεται και καταλήγει να βαπτιστεί και να λάβει το όνομα Σάρρα. Στην συνέχεια ο αγαθός πατέρας της γίνεται και αυτός μέλος της Εκκλησίας του Χριστού, που περιχωρεί όλα της τα παιδιά με πατρική αγάπη.

Ο Αντώνιος και η Σάρρα συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι την μέρα που ο π. Επιφάνιος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μαχαιρά, τους επισκέπτεται και τους ζητάει να γράψουν την αυτοβιογραφία τους. Μία επίπονη και λυτρωτική διαδικασία που θα κρατήσει δέκα σχεδόν χρόνια, ξεκινάει.

Εν τω μεταξύ, στην πολιτεία της Αριζόνας οι θανατικές ποινές, μετά από αρκετά χρόνια σιωπηλής παύσης, ξαναρχίζουν. Αξίζει να εκτελεστεί ο Φρανκ;

 

Οι δύο συγκλονιστικές παράλληλες αυτοβιογραφίες κάνουν το βιβλίο αυτό να ζωντανεύει στον 21ο αιώνα το ζευγάρι των ηρώων του γνωστού βιβλίου του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία». Μέσα από τις σελίδες του αποκαλύπτονται οι δραματικές μορφές που παίρνει ο αγώνας με το πνεύμα του κακού στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο, αλλά και η βοήθεια που δέχεται κάθε άνθρωπος για να νικήσει και να βγει στο Φως. Είναι σίγουρα μια μεγάλη κατάθεση για την υπόθεση της εγκληματικότητας, του σωφρονισμού, αλλά ακόμη και του γάμου.

ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πρόλογος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου  9
Λίγα λόγια από τους συγγραφείς 11
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Φρανκ: η παιδική ηλικία
15
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ραχήλ: η παιδική ηλικία
32
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
Φρανκ: η εφηβεία 
43
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Ραχήλ: η εφηβεία
71
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
Φρανκ: η ενηλικίωση
88
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ
Ραχήλ: η ενηλικίωση
135
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ
Φρανκ: το κατώτατο σημείο - η κλήση
151
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ
Ραχήλ: στην Έκτη Πτέρυγα
177
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑΤΟ
Διψώντας για τον Θεό
193
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ
Φρανκ: επιστροφή στον οίκο
239
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ
Ραχήλ: και οι δύο γίνονται ένα
266
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ
Φρανκ: αναζητώντας την σωτηρία μας
275
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ
Ραχήλ: ο παράδεισος της ανατολικής Ορθοδοξίας
299
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Φρανκ: υπομένοντες μέχρι τέλους
346
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ
Και οι δύο έγιναν ένα
365
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΚΤΟ
Η ζωή ως ένα
391
ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΑΝΚ
Μια ειλικρινής ματιά στην Ορθόδοξη Εκκλησία ως πνευματικό νοσοκομείο  
405
ΕΠΙΛΟΓΟΣ  
Επίμετρο 427
ΣΧΕΔΙΑ που έγιναν από τον Φρανκ μέσα στη φυλακή 441
Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης