Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Κατηγορίες

Ελπιδοφόρα πνευματικά αντίδοτα

Κωδικός: KYPSELI-167


Εξαντλήθηκε

Ελπιδοφόρα πνευματικά αντίδοτα

Η παντοδύναμη χάρη και δύναμη του Θεανθρώπου Χριστού, όταν συναντήση τον πιστό, τον ταπεινό, τον εγκρατή, τον εργατικό, τον οικονόμο, τον άνθρωπο της προσευχής, ελπίδος, αγάπης και υπομονής, θαυματουργεί.

Στην πρόσκαιρη αυτή ζωή, δεν είμαστε μόνοι μας. Βρίσκονται στο πλευρό μας: Ο Δημιουργός και Θεός μας Τριαδικός Θεός, Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Βρίσκεται η μητέρα του Θεού και πνευματική Μητέρα όλων μας, η Υπεραγία Θεοτόκος Μαρία, η ελπίδα προστασία και καταφυγή μας. Βρίσκονται οι φίλοι και εκλεκτοί του Θεού, οι Άγιοι Πάντες. Βρίσκονται και οι φύλακές μας, οι Άγιοι Άγγελοι.

Ακόμη έχουμε στην διάθεσή μας τον ζωοποιό Τίμιο Σταυρό, τον λόγο του Θεού, τους βίους των Αγίων, τα σοφά συγγράμματα των θεοφόρων Αγίων Πατέρων και Διδασκάλων της Ορθοδοξίας, ως και τα αγιαστικά μυστήρια της Εκκλησίας μας.


Άδετο

Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 176
ISBN: 978-960-9486-22-4Χωρίς Σταυρό στην γη, δεν υπάρχει στέφανος δόξης στον ουρανό. Και ο Χριστός μας δοξάστηκε από τον εν ουρανοίς Πατέρα Του και ως άνθρωπος, επειδή έγινε υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού.

Έχουμε την πεποίθηση ότι ο δικός μας σταυρός , είτε είναι αρρώστια, πτωχεία, θάνατος, ότι είναι μεγάλος, και βαρύς περισσότερο από τους άλλους.Κι όμως στην πραγματικότητα ο δικός μας σταυρός είναι ο πιο κατάλληλος για εμάς και ελαφρός.

Στη ζωή αυτή όλοι οι άνθρωποι φέρνουμε ο καθένας μας τον σταυρό του. Η διαφορά είναι στο μέγεθος, το βάρος και την λάμψη. Άλλος έχει τον σταυρό των οικογενειακών προβλημάτων. Άλλος σηκώνει τον σταυρό των ασθενειών, της ισόβιας παραλύσεως, της τυφλώσεως, της συκοφαντίας, του θανάτου προσφιλών, της ορφάνιας. Άλλος φέρνει τον σταυρό των διωγμών για την πίστη, των ειρωνειών, τον σταυρό της εξορίας για τον Χριστό ή τον σταυρό του μαρτυρίου για την πίστη του Χριστού.

Δεν πρέπει να δυσανασχετούμε στις θλίψεις της ζωής, τις ασθένειες, τις δοκιμασίες και τους διάφορους πειρασμούς, που αντιμετωπίζουμε, άλλοτε από απροσεξίες και τα σφάλματά μας, και άλλοτε από παραχώρηση του Θεού για το συμφέρον και την σωτηρία της αθανάτου ψυχής μας. Όλα αυτά είναι σταυροί στα μέτρα μας που οφείλουμε να τους δεχόμαστε και να σηκώνουμε με υπομονή και ευχαριστία.

Ο Απόστολος των εθνών Παύλος έλεγε: "χαίρω εν τοις παθήμασί μου". Να ευχαριστούμε κι εμείς τον Σωτήρα μας Χριστό που μας έδωσε ό,τι μπορούμε να σηκώσουμε. Ας εξακολουθήσουμε τον δρόμο της ζωής μας "βαστάζοντες τον σταυρό μας" χριστιανικα, για να βοηθήσουμε το σωστικό σχέδιο του Θεού, που, μέσα απο τις ποικίλες θλίψεις και δοκιμασίες, στοχεύει στη μετάνοιά μας, την διόρθωσή μας και την θεραπεία της ψυχής μας, για να μας ανοίξει τις πύλες του ουρανού.

Σημείωμα εκδότου 3
Ο Σταυρός, ο Εσταυρωμένος και οι εσταυρωμένοι  7
Είναι ανάγκη να φέρουμε σταυρό 19
Για τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου 24
Διδακτικά παραδείγματα ομολογίας 32
Συνοπτική Κατήχηση 43
Ποικίλα διδακτικά μαθήματα 62
Λόγοι Αγίου Συμεών του Θεολόγου 73
Διάφορα για την γενική σημερινή κρίση 80
Χρήσιμες ενθαρρυντικές υποδείξεις 91
Κρίσις και μετάνοια 96
"Η δε πέτρα ην ο Χριστός" 100
Προσοχή στην ενδυμασία μας! 102
Η θεραπεία της φιλαρέσκειας 105
Για την σεμνή ενδυμασία 111
Για τον Θεό και την αγιότητα 112
Για την Εκκλησία 121
Για την υπερηφάνεια και την ταπείνωση 123
Οι Άγιοι Πατέρες για την υπομονή 125
Για την μετάνοια και την ελπίδα 135
Θαύματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου 145
Προφητικό σάλπισμα αφυπνίσεως και άλλα 154
Για το όπλο της προσευχής 159
Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης