Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Ανθολόγιον ακολουθιών και προσευχών Ορθοδόξου Χριστιανού

Κωδικός: KYPSELI-019


Εξαντλήθηκε

Προσευχητάριο Ορθοδόξου Χριστιανού

«Όπου ευχή και ευχαριστία, Αγίου Πνεύματος παραγίνεται χάρις και φυγαδεύονται δαίμονες και πάσα αντικειμένη δύναμις δραπετεύει και αφίσταται»

(Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος) 

Συνεργούντος του Θεού αι εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη» εξέδωσαν και το ανά χείρας αυτό ιερόν βιβλίον «ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ  ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ», με σκοπόν να συμβάλλουν, ταπεινώς εις την αύξησιν των προσευχομένων πιστών διά της εκδόσεως και του ευχρήστου αυτού προσευχηταρίου. 

Τα περιεχόμενα του Ανθολογίου των Ακολουθιών και Προσευχών έχουν δανισθεί από τα ιερά βιβλία της Εκκλησίας μας, « Μέγα Ωρολόγιον» και «Μέγα Ευχολόγιον», εκτός ολίγων προσευχών που προέρχονται από διαφόρους συλλογάς προσευχών.

Επ' ευκαιρία θεωρούμε σκόπιμον να σημειώσουμε και ολίγα λόγια γενικά περί της επιπόνου, μεγάλης και αναγκαίας αρετής της προσευχής προς σωστήν αξιοποίησιν του πανισχύρου αυτού πνευματικού όπλου εναντίων του διαβόλου και των παθών.

Ως γνωστόν η πάλη μας είναι κυρίως εναντίων των πονηρών και κακούργων δαιμόνων και των φθοροποιών παθών, και είναι πάλη ισόβιος. Απαιτεί δε μεγάλη προσοχή, εγκράτεια και θερμή προσευχή, μετά πίστεως, ταπεινοφροσύνης και καθαρότητος, διά να τελεσφορήση.

Διά να ξεριζωθούν, αγαπητοί οι ρίζες των διαφόρων παθών και κακιών εκ των καρδιών μας και σταθεροποιηθή, κάπως, ο νους μας εις το αγαθόν χρειάζεται χάρις Θεού και ισόβιος βία, διά προσευχής, νηστείας και διηνεκούς ασκήσεως, ώστε η αγριότης των παθών να ατονίση, αι μεθοδείαι των παγκακίστων και φορολόγων δαιμόνων να αχρηστευθούν και να ζη ο πιστός με αρετή και αγιότητα.


σελ. 416, Δεμένο, σχ.12,5Χ17,5Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης