Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Η Παναγία Σουμελά και η Λύρα του Ευγένιου

Κωδικός: STA-PD-11


Εξαντλήθηκε

Βιγγοπούλου Μυρσίνη

Η Παναγία Σουμελά και η Λύρα του Ευγένιου

Ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν τα παιδιά και θα ξυπνήσει μνήμες στους μεγαλύτερους.

Το σημαντικό αυτό παιδικό βιβλίο της Μυρσίνης Βιγγοπούλου κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση με νέο μαλακό εξώφυλλο. Μέσα από τις σελίδες του εξιστορείται με τρόπο γλαφυρό η ιστορία της εικόνας της Παναγίας Σουμελά. Παράλληλα, οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν την συναρπαστική ιστορία μιας ποντιακής οικογένειας.

Το βιβλίο αναδεικνύει τον Ποντιακό Ελληνισμό και την αγάπη της Παναγίας για τις αλησμόνητες περιοχές του και τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί. Τέλος φτάνει ως τη σύγχρονη ιστορία που γράφεται στο όρος Βέρμιο.

Αποτελεί ένα από τα ωραιότερα παιδικά βιβλία των τελευταίων χρόνων με ιδιαίτερα εμπνευσμένη γραφή και πλούσια εικονογράφηση απο την Μαρία Νασοπούλου.

Κάντε κλικ στις Φωτογραφίες


Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 21x29
Σελίδες: 64
ISBΝ: 9789604951611Δυο Ελληνόπουλα που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στην Αμερίκη γνωρίζουν την πατρίδα τους μέσα από τις διηγήσεις της γιαγιάς, που η ρίζα της κρατάει από τον Πόντο. Συχνά βρίσκουν καταφύγιο στο δωμάτιό της και με αφορμή την ποντιακή λύρα του παππού αρχίζει να ξετυλίγεται η συναρπαστική ιστορία της Παναγίας Σουμελά.

Στο πρώτο τους ταξίδη στην Ελλάδα τα παιδιά θα επισκεφτούν το νέο Της Μοναστήρι στο Βέρμιο της Μακεδονίας, για να προσκυνήσουν τη Μεγαλόχαρη του Πόντου. Η προσφυγοπούλα Παναγιά, που κουβαλά καρτερικά στους ώμους Την ιστορία, θρύλους και παραδόσεις, θα αγγίξει τις καρδιές τους. Εδώ η μια γενιά θα σμίξει με την άλλη και η παλαιότερη θα παραδώσει αξίες αιώνων κάτω από τους ήχους της λύρας:

Ο Πόντος δεν εχάθηκε,
μα ζει και βασιλεύει,
μες στις καρδιές πάντα ανθεί,
δικαίωση γυρεύει.

Στην Παναγία Σουμελά,
το Μέγα Μοναστήρι,
πάλι θε ν' ανταμώσουμε
εχθροί μαζί και φίλοι.

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης