Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Τεχνολατρία! Γιατί;

Κωδικός: FOTO-14


Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι
Ποσότητα:

Κ. Γ. Παπαδημητρακόπουλου

Τεχνολατρία!

Γιατί;

Είπαν πως "η μηχανή είναι άγγελος και δαίμονας"! Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό, φαίνεται πως έτσι είναι! Γιατί είναι άγγελος ασφαλώς, όταν μας υπηρετεί, και δαίμονας όχι μόνο όταν την υπηρετούμε, αλλά και όταν καταντάμε να την λατρεύουμε ποικιλοτρόπως, ως είδωλο κι ως υποκατάστατο του Θεού! Εκεί που μας υπόσχεται την απελευθέρωσή μας από τις ανάγκες, τελικά μας σκλαβώνει ακόμη και σ' αυτήν ακόμη τη λατρεία του εαυτού της! Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί;

Το βιβλιαράκι αυτό με τεκμηριωμένο τρόπο δίνει τις απαντήσεις...


Σελίδες: 48
Διαστάσεις:18,5Χ11,5
Άδετο
ISBN: 978-618-80813-6-9Η ραγδαία εξελισσόμενη τεχνολογία, υπόσχεται σήμερα τα πάντα. Απ' το ότι θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητά μας, ως το ότι θα διαμορφώσει προς χάριν μας έναν καλύτερο κόσμο. Με ανέσεις, αγαθά, απολαύσεις, υγεία, μακροζωία... Τέτοια! Λειτουργεί κάπως σαν μεσσίας που υπόσχεται να μας οδηγήσει στην δική της "γη της επαγγελίας"!

Βλέπετε στο διάβα των αιώνων με πολλούς τρόπους επιχειρήθηκε να "ελεγχθεί η ζωή του ανθρώπου και να επανασχεδιασθεί ο ανθρώπινος πολιτισμός. Θρησκειακά μορφώματα, υλιστικές ιδεολογίες, παράδοξες δοξασίες και αντιλήψεις κλπ έδρασαν και προβλήθηκαν για τα καλά. Όλα τους στο τέλος δημιούργησαν τραγικά αδιέξοδα, γέμισαν τον κόσμο με συντρίμμια. Το ίδο ακριβώς επιχειρείται και τώρα, μ' ένα άλλο μέσο, όπως είναι οι τόσο θελκτικές εφαρμογές της τεχνολογίας.

Όπως και να το κάνουμε η τεχνολογία ήταν πάντοτε βασικός παράγοντας ιστορικών και κοινωνικών εξελίξεων. Αν κατά τον Μαρξ ο χερόμυλος έφτιαξε την φεουδαρχική κοινωνία και ο αερόμυλος την βιομηχανική και καπιταλιστική, τι να πει κανείς για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα πληροφοριακά συστήματα, τις σύγχρονες τηλεπικοινωνίες, τα μέσα ενημέρωσης κι όλες τις αποκαλούμενες "νέες τεχνολογίες" του σήμερα; Αυτές πλέον δεν αλλάζουν μόνο το ιστορικό και το κοινωνικό "γίγνεσθαι", αλλά και τη σκέψη, και το πνεύμα και τα ήθη, ακόμη δε κι αυτή την ψυχή μας!

Η τεχνολογία δεν θα παύσει να εξελίσσεται, να μας καταγοητεύει, να μας ελκύει σαν μαγνήτης, να μας θέλγει, να μας συγκινεί! Θα βγαίνουμε κερδισμένοι απ' αυτήν όσο την χρησιμοποιούμε ώριμα, έξυπνα και με προβληματισμό. Θα βγαίνουμε χαμένοι απ' αυτήν όσο θα αφηνόμαστε στα όντως εντυπωσιακά της επιτεύγματα χωρίς σκέψη και χωρίς άποψη, μόνο και μόνο επειδή "έτσι κάνουν όλοι"!

Τα βιβλία τούτης της σειράς σ' αυτό ακριβώς στοχεύουν. Στο να μας προβληματίσουν για τα όσα συμβαίνουν, και μάλιστα μ' έναν πολύ σύντομο και κατατοπιστικό τρόπο, προκειμένου η τεχνολογία και τα όποια της επιτεύγματα να μεταβληθεί σε ευλογία για τη ζωή μας...

Οι Εκδόσεις "ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ"

  ΠΡΟΛΟΓΟΣ 5
1. Τι ακριβώς συμβαίνει; 7
2. Μήπως αναδύεται μια νέα... σέκτα; 19
3. Γιατί θεοποιούμε την τεχνολογία; 23
  α. Επειδή εκπέσαμε απο τον Θεό στον από μηχανής Θεό! 30
  β. Επειδή η τεχνολογία μάς δημιουργεί την εντύπωση της αυτάρκειας! 32
  γ. Επειδή νομίζουμε ότι με την τεχνολογία λυτρωνόμαστε! 34
  δ. Επειδή αποκτούμε την ψευδαίσθηση πως αυτή είναι ο σωτήρας μας! 36
4. Άραγε η τεχνολογία μπορεί να λύσει όλα μας τα προβλήματα; 39
5. Μήπως πρέπει να εγκαταλείψουμε την τεχνολογία; 43
  ΕΠΙΛΟΓΟΣ 45
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης