Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Παίζω, νηστεύω, μεγειρεύω!

Κωδικός: XAR-PD-05Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Ιωάννα Σκαρλάτου

Παίζω, νηστεύω, μαγειρεύω!

Τέσσερις εποχές γεμάτες από παιδικές αναμνήσεις. Τα παιδιά ζωγραφίζουν στο ημερολόγιό τους την καθημερινότητα και τις σκέψεις τους γύρω από το θέμα της νηστείας... Ακόμα, μαγειρεύουν υπέροχες και λαχταριστές νηστήσιμες συνταγές και παίρνουν μέρος σε διάφορες σχετικές δραστηριότητες.

Δοκιμάστε τις και δεν θα χάσετε!


Μαλακό πλαστικοποιημένο εξώφυλλο

Σχήμα: 21 Χ 28
Σελίδες: 68Στην παιδική ηλικία κάνουμε τις πρώτες προσπάθειες να δώσουμε στα παιδιά μας βασικές αρχές για τη ζωή τους.

Προσπαθούμε με λόγια ή με το παράδειγμά μας να μάθουν να ζουν κοντά στην εκκλησία, απ'  όπου θα παίρνουν δύναμη σε όλη τους τη ζωή.

Στην πρώτη τους συνειδητή επαφή με τη νηστεία, παρακολουθούν και μελετούν προσεκτικά τη δική μας συμπεριφορά. Η προσπάθεια αυτού του βιβλίου είναι να πλαισιώσει με συνταγές τη γνωριμία των παιδιών με τη νηστεία και τα νοήματά της και δεν έχει ως στόχο να ωραιοποιήσει την αποχή από ορισμένα φαγητά και την αρετή της εγκράτειας.

Θέλει να βοηθήσει τους γονείς να ζήσουν τις ημέρες της νηστείας φυσιολογικά και με επίγνωση, χωρίς να υποβαθμίσουν τις παιδικές γιορτές, τα γενέθλια και τις επετείους, στιγμές που όλοι ξέρουμε ότι γεμίζουν χαρούμενες σελίδες τα παιδικά ημερολόγια.

Παράλληλα, η δημιουργική συμμετοχή τους στη ζωή της οικογένειας τα κάνει να νιώθουν δυνατά και ώριμα και κυρίως αυτό που πολύ θέλουν τα ίδια, σαν τη μαμά και τον μπαμπά!

Κάποιες συνταγές είναι πολύ απλές, κάποιες άλλες λίγο δυσκολότερες. Ας τα ενθαρρύνουμε ακόμα κι όταν η επιτυχία τους είναι μικρή ή ανύπαρκτη. Και ας μην ξεχνάμε πως όλες πρέπει να μαγειρευτούν όταν οι γονείς είναι κοντά και παρακολουθούν ή βοηθάνε διακριτικά.

Όλγα Σκαρλάτου

(εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
πολύτεκνη μαμά)

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης