Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Κατηγορίες

Προφήτες και Προφητείες

Κωδικός: KYPSELI-104Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Η μελέτη των προφητειών στερεώνει την πίστη μας εις τον Σωτήρα Χριστόν. Ας σκεφθούμε ότι είναι ο μόνος του οποίου η γέννησις, πλήθος λεπτομερειών της ζωής Του, ο θάνατός Του, η νίκη Του κατά του θανάτου είχαν προφητευθεί και ήσαν γνωστά προ αιώνων. Εξ άλλου, η εκπλήρωση των προφητειών μας δίδει τη βεβαιότητα ότι και τα μέλλοντα θα πραγματοποιηθούν όπως τα προανήγγειλεν, όχι πλέον προφήτης, αλλ' αυτός ο Υιός του Θεού και Θεός, Ιησούς Χριστός ο οποίος μάλιστα μας βεβαιώνει ότι «Ο Ουρανός και η γη παρελεύσονται οι δε λόγοι μου ου μη παρέλθωσιν».

Στο μικρό και απλό τούτο βιβλίο θελήσαμε να δώσουμε, με άκρα συντομία, μια γενική εικόνα του φαινομένου της προφητείας, της ζωής των Προφητών και να υπενθυμίσουμε από το πλήθος των προφητειών και των προφητικών ψαλμών, τις κυριότερες εξ όσων αναφέρονται εις τον Σωτήρα Χριστόν. Επίσης παραθέτουμε και ολίγες από τις προφητικές προτυπώσεις και προεικονίσεις τις οποίες πολύ συχνά μας υπενθυμίζουν οι ύμνοι της Εκκλησίας μας.

Θεωρήσαμε απαραίτητο να παραθέσουμε και τα κυριότερα, εξ όσων ο Κύριος ηθέλησε να αποκαλύψει δια τα μέλλοντα να συμβούν, ώστε να γίνουμε κληρονόμοι των αιωνίων αγαθών.

Ως παράρτημα δε του βιβλίου παραθέτουμε την επαλήθευσιν της προφητείας του Κυρίου δια την φρικτήν καταστροφήν των Ιεροσολύμων όπως την εξιστορεί ο ιστορικός Ιώσηπος.

Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη"
Θεσσαλονίκη

Άδετο, σχ. 14Χ21, σελ.143


Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης