Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Ο Αντίχριστος

Κωδικός: KOS-10


Εξαντλήθηκε

Αρχιμ. Ιωάννης Κωστώφ

Ο Αντίχριστος

 Ο αντίπαλος του Χριστού είναι ο αντίλαλος του διαβόλου.


Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 12X18.5
Σελίδες: 168
ISBΝ: 978-960-9713-20-7Με συνοχή ψυχής πρέπει ο Χριστιανός να προσεγγίζη το θέμα του Αντιχρίστου: θα βαδίζη σε στενό μονοπάτι ανάμεσα σε δύο γκρεμούς. Ούτε πρέπει εφησυχάζη τον εαυτό του και τους άλλους —«δεν είναι τίποτε»— ούτε, όμως, και να τρομοκρατήται και να τρομοκρατή —«όλα στην εποχή μας είναι του Αντίχριστου».

Δεν θα πρέπη να μένη σε ευφυολογήματα τού τύπου: «Τι τιμή δείχνει το barcode της ζέβρας; »(Ζ, 71) ή «η ρίζα τούκακού είναι το 25.81 δηλ. η τετραγωνική ρίζα του 666»(Αρκάς)

Θα πρέπη να ξέρη ότι το σφράγισμα τού Αντίχριστου δεν είναι σφράγισμα δοντιών, κάτι δηλ. το ωφέλιμο. Αν το δεχθή οικειοθελώς και δεν το αποπτύση θα καταλήξη στην Κόλασι.

Από την άλλη δεν πρέπει να παίζη το παιχνίδι του ψευτοθόδωρου, να λέη δηλ. κάθε λίγο και λιγάκι ότι «αυτό είναι του Αντίχριστου· μην το πάρετε». Διότι, με τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις, όταν πραγματικά θα παρουσιασθή κάτι του Αντίχριστου, ο κόσμος θα πη: «είναι σαν και τις άλλες φορές· θα τα ενστερνισθούμε και θα το παραλάβουμε» κι έτσι ο εκφοβιστής θα πάρη στο λαιμό του τόσες ψυχές…

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ
ΦΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ
ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ
ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΙ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΣΥΝΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης