Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Συναξάρι αγάπης

Κωδικός: SOT-034Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Συναξάρι αγάπης

Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώσαμε μερικά περιστατικά από Βίους Αγίων, εικονογραφημένα και σε γλώσσα απλή. Φανερώνουν με τρόπο ζωηρό και παραστατικό τι σημαίνει πρακτικά η χριστιανική αγάπη, και βοηθούν να σπάσει ο πάγος της αδιαφορίας και της ψυχρότητας στις καρδιές μας, να γκρεμιστούν τα τείχη του εγωισμού και της αυτάρκειας και να ανάψει η φλόγα της χριστιανικής αγάπης μέσα μας. Να πλησιάσουμε τους αδελφούς μας.


Σχήμα: 17 Χ 24
Σελίδες: 55
ISBN: 978-618-5107-25-3Από τότε που ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο Κύριος Ιησούς Χριστός ήλθε στη γη, έγινε άνθρωπος και θυσιάστηκε εκουσίως πάνω στο Σταυρό για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων, αναρίθμητοι είναι εκείνοι οι οποίοι ως πιστοί μαθητές και ακόλουθοί Του βάδισαν και συνεχίζουν να βαδίζουν πάνω στα ίχνη Του, σκορπώντας την αγάπη Του προς όλους τους ανθρώπους με απλοχεριά και αυτόθυσία.

Από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους η παρουσία των χριστιανών έμοιαζε με ζωντανό ποτάμι αγάπης το οποίο ξεχύθηκε πάνω στη γη και άλλαξε την όψη του κόσμου και των κοινωνιών.Η ιστορία της Εκκλησίας μας έχει να μας παρουσιάσει αμέτρητα εκλεκτά παραδείγματα πιστών χριστιανών κάθε ηλικίας που προσέφεραν τον εαυτό τους θυσία στον βωμό της αγάπης.

Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώσαμε μερικά τέτοια περι­στατικά από Βίους Αγίων, εικονογραφημένα και σε γλώσσα απλή. Φανερώνουν με τρόπο ζωηρό και παραστατικό τι σημαίνει πρακτικά η χριστιανική αγάπη, και βοηθοῦν να σπάσει ο πάγος της αδιαφορίας και της ψυχρότητας στις καρδιές μας, να γκρεμιστούν τα τείχη του εγωισμού και της αυτάρκειας και να ανάψει η φλόγα της χριστιανικής αγάπης μέσα μας. Να πλησιάσουμε τους αδελφούς μας. Και καθώς πλησιάζουμε μεταξύ μας, πλησιάζουμε και τον Θεό!

Αυτή την αλήθεια περιγράφει ο αββάς Δωρόθεος με μία απλή εικόνα: Ας υποθέσουμε, λέει, ότι οι άνθρωποι αποτελούμε έναν κύκλο και στο κέντρο είναι ο Θεός. Η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι μια ακτίνα, μια ευθεία γραμμή από την περιφέρεια προς το κέντρο του κύκλου. Όσο προχωρούμε από την περιφέρεια προς το κέντρο για να πλησιάσουμε τον Θεό, τόσο πλησιάζουμε και μεταξύ μας· και όσο πλησιάζουμε μεταξύ μας, πλησιάζουμε και τον Θεό. Αυτή είναι η δυναμική της αγάπης!

Οσία Σοφία της Κλεισούρας
Μια πλούσια ασκήτρια
9
Όσιος Δαβίδ της Εύβοιας
Τίποτε ανώτερο από την αγάπη!
13
Άγιος Φιλάρετος ο ελεήμων
Αστείρευτη πηγή ελεημοσύνης
17
Αγία Ελισάβετ Θεοδώροβνα
Η δούκισσα του ελέους
23
Αγία Αναστασία η φαρμακολύτρια
Άγγελος αγάπης
27
Άγιος Ιωάννης ο ελεήμων
Ο Πατριάρχης της αγάπης
33
Οσία Ξένη
Διάκονος όλων
39
Άγιος Τύχων, επίσκοπος Αμαθούντος Κύπρου
Όποιος δανείζει στον φτωχό, δανείζει στον Θεό
43
'Οσιος Σεραφείμ του Σάρωφ
Ένα θαύμα της ανεξικακίας
47
Αγία Φιλοθέη η Αθηναία
Φως στο σκοτάδι της σκλαβιάς
51
Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης