Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Οι Ασθένειες και ο Πιστός

Κωδικός: OL-GR-006Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Ιερομονάχου Γρηγορίου

Οι Ασθένειες και ο Πιστός

Είναι χρήσιμο να εξετάσουμε πού οφείλονται οι αρρώστιες, και πώς θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε πνευματικά, για να αποκομίσουμε κάποιο όφελος στην ψυχή μας. Όπως θα δούμε, η αρρώστια, είτε οφείλεται στην αμαρτία είτε σε κάποιον άλλο λόγο, είναι ένα μέσο θεραπείας και εξαγνισμού της ψυχής.


 

Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 11,5 Χ 16,5
Σελίδες: 53
ISBN: 978-960-9903-48-6Παιδεία Κυρίου ανοίγει μου τα ώτα,
εγώ δε ουκ απειθώ ουδέ αντιλέγω.

Στις ημέρες μας, παρά την καταπληκτική πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, οι άρρωστοι πληθαίνουν και καινούριες αρρώστιες εμφανίζουνται. Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει περάσει ή περνά τον πόνο και την δοκιμασία της αρρώστιας. Είναι λοιπόν χρήσιμο να εξετάσουμε πού οφείλονται οι αρρώστιες, και πώς θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε πνευματικά, για να αποκομίσουμε κάποιο όφελος στην ψυχή μας. Όπως θα δούμε, η αρρώστια, είτε οφείλεται στην αμαρτία είτε σε κάποιον άλλο λόγο, είναι ένα μέσο θεραπείας και εξαγνισμού της ψυχής.

Στην αγγλική μετάφραση του βιβλίου θεωρήθηκε απαραίτητο να γίνη μία εκτενέστερη αναφορά στην σχέση αμαρτίας και ασθενείας. Και αυτό διότι στον δυτικό κόσμο, που έχει τόσο πολύ αποκλίνει από το ορθόδοξο πατερικό φρόνημα, υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη για τη δικαιοσύνη του Θεού καθώς και για το τι είναι αμαρτία. Οι προσθήκες αυτές κρίθηκε χρήσιμο να μπουν και στην παρούσα ελληνική επανέκδοση.

Στην ανανεωμένη αυτή έκδοση προσθέσαμε επίσης και ένα παράρτημα με κάποιες άγνωστες Ευχές για ασθενείς. Καλύπτουν διάφορες περιπτώσεις (ικεσία, ευχαριστία κ.ά.), και πιστεύουμε ότι θα είναι χρήσιμες όχι μόνον για τους Ιερείς αλλά και για τους ασθενούντας εν Χριστώ αδελφούς.

8 Νοεμβρίου 2013

Ιερομόναχος Γρηγόριος

  Πρόλογος 7
1. Τα αίτια των ασθενειών 9
  α. Η αμαρτία 9
  β. Ον αγαπά Κύριος παιδεύει   15
  γ. Άλλες αιτίες των ασθενειών 18
2. Η ωφέλεια των ασθενειών 22
3. Η αντιμετώπιση της ασθενείας 27
  α. Με προσευχή 27
  β. Με υπομονή και ευχαριστία 29
4. Η ασθένεια και η Ιατρική 33
5. Η θεία παρηγορία 36
  Επίλογος 41
  Επίμετρον: Ευχαί εις ασθενούντας 43
  Σημειώσεις 49
Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης