Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Η Φροντίς των νεκρών εν τω Χριστιανισμώ

Κωδικός: MYG-007


Εξαντλήθηκε

Πρωτ. Κωνσταντίνος Καλλίνικος

Η ΦΡΟΝΤΙΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΕΝ ΤΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΩ

(Πρόλογος, βιβλίου)

Ως τρίτο τεύχος στην σειρά «Θέματα Ορθοδόξου Κατηχήσεως» των Εκδόσεων Μυγδονία, παρουσιάζεται το παρόν, με θέμα την φροντίδα των νεκρών μέσα στον Χριστιανισμό, και ειδικότερα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, του γλαφυροτάτου και πολυγραφοτάτου εκκλησιαστικού ρήτορος του αιώνα μας, πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Καλλινίκου.

Το θέμα της καύσεως των νεκρών, που κατά τον τελευταίο καιρό επανέρχεται στην δημοσιότητα, καθιστά, νομίζουμε, επίκαιρη και σήμερα την κατά το 1914, ενασχόληση του συγγραφέως, με τα θέματα της κηδείας.

Με τη λέξη κηδεία δηλώνεται ακριβώς η φροντίδα προς τους κοιμηθέντας αδελφούς μας, που βέβαια, μέσα στην Εκκλησία, δεν σταματάει στην ταφή και την παράδοση στην πανανθρώπινη μητέρα γη, αλλά κατά Παύλεια προσταγή συνεχίζεται και πέραν του τάφου, μέχρι της κοινής πάντων αναστάσεως, κατά την Δευτέρα παρουσία του Κυρίου.

Ο π. Κωνσταντίνος Καλλίνικος στο παρόν σύγγραμμα ερευνά και συγκεντρώνει όλα τα κατά καιρούς ταφικά γεγονότα, ώστε η μελέτη του να θεωρείται πλήρης και χρησιμωτάτη, για ένα θέμα που οπωσδήποτε κάποτε θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα όλων.

Εξάλλου η αναφορά στην πατερική γραμματεία, από τους πρώτους χριστιανούς συγγραφείς ανατολής και δύσεως, με μεγάλη πληρότητα, καθιστά και από αυτήν την άποψη πολύ χρήσιμο το παρόν τεύχος, το οποίο όμως σταματάει στην επίγεια έρευνα περί του θανάτου.
Το πρόβλημα «πέραν του τάφου» απασχολεί τον συγγραφέα σε άλλο πόνημά του, με τον ίδιο ακριβώς τίτλο.

Ο εκδότης

Εκδόσεις Μυγδονία

Σχήμα 11,5x18
Σελ 84Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης