Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Το λησμονημένο φάρμακο

Κωδικός: SPI-016Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Σεραφείμ Αλέξιεφ

Το λησμονημένο Φάρμακο

Το μυστήριο της Μετάνοιας

Στο βιβλίο αυτό ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ εξιστορεί τους λόγους που μερικοί δεν προσέρχονται στην Εξομολόγηση, και για κάθε λόγο, φανερώνει την αλήθεια του θέματος για εκείνους που αισθάνονται άβολα γιατί δεν γνωρίζουν πώς να προσεγγίσουν το μυστήριο της Εξομολόγησης. Εξηγεί σε βάθος πώς πρέπει να προετοιμασθούν, πώς θα συμπεριφερθούν στην Εξομολόγηση και τι να κάνουν μετά. Στη συνέχεια γράφει για τις θαυμάσιες αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτόν που εισέρχεται στο Μυστήριο της Μετάνοιας, διανθίζοντάς το με διάφορα πνευματικά περιστατικά.


Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 21 Χ 14
Σελίδες: 86
ISBN: 960-7718-89-5  Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 7
  Πρόλογος 9
     
I. Ο πλούσιος Ταξιδευτής 11
II. Η αμαρτία 17
III. Το λησμονημένο φάρμακο 25
IV. Ενστάσεις στην εξομολόγηση 31
V. Κανόνες για μια σωτήρια εξομολόγηση  45
VI. Συνέπειες της αληθινής εξομολόγησης 67
VII. Τελικές ερωτήσεις 75

 

Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Αλέξιεφ (Aleksief) γεννήθηκε το 1912 στη Βουλγαρία. Εκπαιδεύτηκε στο Θεολογικό Σεμινάριο της Σόφιας και στη συνέχεια πήγε για σπουδές στην Ελβετία. Το 1940 έλαβε το μοναχικό σχήμα. Η γνωριμία του με τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ Σομπολέφ (Sobolef) († 1950)1 έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη ζωή του. Στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ βρήκε έναν αντικαταστάτη οδηγό για την Πίστη και την πνευματική ζωή.

Υπάρχουν τρεις περίοδοι στη ζωή και τα δημιουργικά έργα του πατρός Σεραφείμ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης (1947-1960) σαν διευθυντής του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού τμήματος της Ιεράς Συνόδου και σε πείσμα των δύσκολων συνθηκών της εποχής αυτής, διατηρώντας ακούραστα την ιερατική του δραστηριότητα. Κάνοντας εμπνευσμένα κηρύγματα και διαλέξεις, και γράφοντας βιβλία με πνευματικά και ηθικά θέματα και μερικά ποιήματα. Οι συλλογές άρθρων Η ελπίδα μας και η Αγάπη μας δύο από τα πιο δημοφιλή βιβλία του που είναι πολύ χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου (1960-1969) ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ -ήδη βοηθός καθηγητή, στη Δογματική θεολογία, στη Θεολογική Ακαδημία της Σόφιας εξέδωσε μία σειρά θεολογικών μελετών. Η τρίτη περίοδος αρχίζει το 1969, όπου αναγκάστηκε να εγκαταλείψη την Θεολογική Ακαδημία, λόγω της ασυμφωνίας του για λόγους αρχής με την αλλαγή του ημερολογίου, που εφαρμόστηκε τότε και λόγω της φιλοοικουμενικής πολιτικής στην οποία ενεπλάκη η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκτός της Ακαδημίας ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείιμ έγραψε μία νέα σειρά βιβλίων με θεολογικό, πνευματικό και ηθικό περιεχόμενο μεταξύ των οποίων το τελευταίο βιβλίο και κληροδότημα (legacy) Ορθοδοξία και Οικουμενισμός (1992) που είναι μία σε βάθος κριτική της αίρεσης του οικουμενισμού.

Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ αναπαύθηκε στις 13/26 Ιανουαρίου 1993. Άφησε σε μας μία πολύτιμη κληρονομιά· τα βιβλία του και το παράδειγμά του της ένθερμης μοναστηριακής ζωής που ήταν αφιερωμένη στην υπηρεσία της Ιεράς Ορθόδοξης Πίστης μας.

 

_____________________

1. Σημείωση στην Αγγλική έκδοση: Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ Σομπόλεβ που δεν ήταν μόνο ένας δόκιμος θεολόγος υπερασπιστής της πατερικής Ορθοδοξίας αλλά και είναι θαυμάσιος εργάτης. Είχε μια στενή σχέση μέσω της προσευχής με τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ από τον οποίο ευλογήθηκε να ασπασθή τον μοναχισμό. Η μελέτη του για την Ορθόδοξη δογματική καθαρότητα και ακρίβεια τον ώθησε να γράφει μια πραγματική διατριβή ενάντια στο εσφαλμένο δόγμα της εξαγοράς (Redempion) και μεγάλες εργασίες, ενάντια στην εσφαλμένη διδασκαλία της "Σοφιολογίας".

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης