Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Κρίση. Έξοδος από το αδιέξοδο

Κωδικός: SOT-047


Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι
Ποσότητα:

Κρίση. Έξοδος από το αδιέξοδο

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Ο Σωτήρ" από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 με θέμα την κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας και τη δυνατότητα εξόδου μας από αυτήν. Η προσέγγιση του θέματος γίνεται από καθαρά πνευματιή σκοπιά, χωρίς καμία απολύτως πολιτική ή άλλη σκοπιμόητα.


Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 12 Χ 19
Σελίδες: 108Καθώς, την ώρα που χαράσσονται οι γραμμές αυτές, η πατρίδα μας διέρχεται την πιο κρίσιμη ενδεχομένως ιστορική της καμπή της μεταπολεμικής περιόδου, όσα εμπεριέχονται στο παρόν βιβλίο αποκτούν για το λόγο αυτό μείζονα σημασία για την εθνική μας υπόσταση.

Η κρίση που περνά σήμερα η χώρα μας εμφανίζεται μεν ως οικονομική, σαφώς όμως έχει πολύ βαθύτερες ρίζες. Ρίζες που άπτονται του ίδιου του πυρήνα της ζωής μας ως γένους και φυλής. Πρόκειται για βαθιά κρίση, πνευματική, ηθική, αξιών και ταυτότητος, πολιτισμικής ιδιοπροσωπίας του Έθνους μας. Δυστυχώς όσοι εργάζονται δεκαετίες τώρα για τον πνευματικό εξανδραποδισμό και την υπαγωγή μας στο φρικτό καθεστώς της παγκόσμιας δικτατορίας που ακούει στο όνομα "Νέα Τάξη Πραγμάτων", κατάφεραν να μας οδηγήσουν στο σημείο αυτό της εξαθλίωσης, προκειμένου να πετύχουν την υποταγή μας στα πανούργα σχέδιά τους.

Αλλά και η δική μας ευθύνη για το κατάντημα αυτό δεν είναι καθόλου μικρή. Χρόνια τώρα αποδυθήκαμε σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια -ηγεσία και λαός- απεμπολήσεως όλων εκείνων των δομικών συστατικών της ελληνορθοδόξου ταυτότητος και φυσιογνωμίας μας.

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Ο Σωτήρ" από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι σήμερα (Δεκέμβριος 2011) με θέμα την κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας και τη δυνατότητα εξόδου μας από αυτήν. Η προσέγγιση του θέματος γίνεται από καθαρά πνευματική σκοπιά, χωρίς καμία απολύτως πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε το βιβλίο αυτό να συντελέσει στην πνευματική αφύπνιση του λαού μας με τη μακραίωνη παράδοση ορθοδόξου πίστεως και ελληνικής τιμής, ώστε να διατηρήσουμε ό,τι ακριβότερο διαθέτουμε: Την ελληνορθόδοξη φυσιογνωμία μας.

Προλογικό σημείωμα

Α' ΜΕΡΟΣ
Για την έξοδο από την κρίση

Από πού προέρχεται η σημερινή κρίση;
(Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς)
Άλλοι πεινούν και άλλοι... "τα σπάνε"!
Η Ελλάδα σε παγίδα!
Ατάραχοι στη δίνη των καιρών
Μπροστά στο άγνωστο μέλλον
Θέλουμε να σωθούμε από την κρίση;
Παλαιός Ισραήλ και σύγχρονη Ελλάδα
"Και ου μετενόησαν"!
Μετανιωμένοι, στα γόνατα
"Ουκ επ' άρτω μόνω..."
Φταίει η φτώχεια;
Μη δανείζεσθε με τόκο!

Β' ΜΕΡΟΣ
Τα πνευματικά ερείσματα του Ελληνισμού
Η χώρα σε "κατοχή"
Ο άγιος Νεκτάριος για την κλήση και αποστολή του Έλληνα
Για να μην ξυπνήσουμε ξένοι στον τόπο μας
Επέτειος εθνικής μνήμης
Γενιά γιγάντων!
Ενωμένοι και με πίστη στον Θεό
Κουράγιο, Ελλάδα μου!

Γ' ΜΕΡΟΣ
Προσευχητικές επικλήσεις
Προσευχή για την Ελλάδα μας
Προσευχή για την Πατρίδα
"Τον κόσμον ου κατέλιπες, Θεοτόκε"
Μικρά σχόλια στις "Παρακλήσεις" της Παναγίας
"Της Ελλάδος απάσης Συ προΐστασαι πρόμαχος"
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης