Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Παράκληση στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη

Κωδικός: CHR-GR-08


Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι
Ποσότητα:

Παράκληση στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη

 

 


Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 10 Χ 14
Σελίδες: 44

 Ο άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης έζησε οσιακώς κατά το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνος και εκοιμήθη εν Κυρίω στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους, στις 2 Δεκεμβρίου 1991.

Το πέρασμά του από τον κόσμο μας, μέσα στις συνθήκες τις σύγχρονης πνευματικής κρίσης, είναι ένα ανεκτίμητο δώρο του Θεού. Με την φωτισμένη παρουσία του, τον θεόπνευστο λόγο και την διάπυρη προσευχή του, με τις θαυμαστές ενέργειες και επεμβάσεις του, ο Άγιος Πορφύριος έκανε οικεία στους ανθρώπους που τον πλησίαζαν την χάρη της εν Χριστώ ζωής. Αλλά και μετά την οσιακή κοίμησή του μεταδίδει σε όλους όσους τον επικαλούνται, παραμυθία, δύναμη, χαρά και την προσδοκία της Βασιλείας των Ουρανών.

Μάρτυρες της αγιότητας και των χαρισμάτων του είναι αναρίθμητοι άνθρωποι. Το χαρμόσυνο γεγονός της αγιοκατατάξεώς του από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις 27 Νοεμβρίου 2013, εορτάστηκε πανηγυρικά μέχρι τα πέρατα της οικουμένης.

Πλήρη Ασματική Ακολουθία και Παρακλητικό Κανόνα προς τιμήν του αγίου Πορφυρίου φιλοπόνησε με μεγάλη ευλάβεια ο πολιός Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Αιδεσιμολογιώτατος π. Ευάγγελος Παχυγιαννάκης. Η Ακολουθία έχει την ευλογία και έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και έχει εκδοθεί από την Μονή μας. Κατόπιν παρακλήσεως πολλών πιστών, ο Παρακλητικός Κανόνας προς τιμήν  του Αγίου διατίθεται και αυτοτελώς, με την παρούσα εύχρηση έκδοση.

Ευχόμαστε οι θεοπειθείς πρεσβείες του σύγχρονού μας αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου να συνοδεύουν όλους όσους ζητούν την βοήθειά του. Ο Άγιος είναι τώρα κοντά μας, περισσότερο από ποτέ, όπως και ο ίδιος συνήθιζε να λέει: "Όταν μας συνδέει ο Χριστός, αποστάσεις δεν υπάρχουν. Όταν φύγω απ' τη ζωή αυτή, θα είναι πιο καλά. Θα είμαι πιο κοντά σας".

 

Η Καθηγουμένη της Ι. Μονής Χρυσοπηγής
Μοναχή Θεοξένη

 


Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης