Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Θρησκευτικοκοινωνικά θέματα

Κωδικός: KYPSELI-143


Εξαντλήθηκε

π. Αρσένιος Κατερέλος

Θρησκευτικοκοινωνικά θέματα

"Γνώσεσθε  την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς"

Διαβάστε παρακάτω πρόλογο και περιεχόμενα

 


Άδετο
Σχήμα: 14χ21
Σελίδες: 80
ISBN: 978-960-9486-41-51. ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ 7
2. ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΘΕΟΥ ΑΠΟΧΗ 20
3. "ΙΔΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ"!..." 31
4. ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΥ ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ 35
5. ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 45
  1. Κάρτα πολίτη - χάραγμα  
  2. Μετανάστευσις  
  3. Μεταμοσχεύσεις - εγκεφαλικός θάνατος  
  4. Μεταπατερική αίρεσις  
6. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΑΙΤΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 61

Μέσα σε ένα κόσμο, που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φαίνεται όχι μόνο να πολεμά, αλλά και να αλλοιώνη δυστυχώς την αλήθεια, αποτελεί όντως ευλογία, το ότι ο κ. Στυλιανός Κεμεντζετζίδης, δεκαετίες τώρα, μέσω των πολυαρίθμων εκδόσεων της "Ορθοδόξου Κυψέλης", αγωνίζεται να μεταδώση στον Ελληνικό μας λαό, και όχι μόνον, "την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν" (Α' Τιμοθ. Α', 10).

Στο πνεύμα αυτό της αληθούς Ευαγγελικής και Πατερικής Διδασκαλίας, αλλά και της διαδόσεως αυτής, εντάσσεται και η προσφορά του προς τους εν Χριστώ αδελφούς, των συγκεντρωμένων σε ενιαίο τεύχος έξι ομιλιών, που αναγράφονται στα περιεχόμενα.

Είναι αλήθεια, ότι αρκετά μας απασχόλησαν, αλλά και συνεχίζουν βεβαίως να μας συνέχουν, τόσο τα Εκκλησιαστικά, όσο και αυτά τα κοινωνικά θέματα, τα οποία απασχολούν-ταλανίζουν και βασανίζουν ολόκληρο το πλήρωμα των πιστών.

Θέματα που ενδεχομένως, εκ πρώτης όψεως να φαίνονται πως δεν έχουν κάποια σχέση με αυτή την Χριστιανική μας πίστη. Μελετώντας τα όμως κανείς βαθύτερα, βλέπει το πόσο στενά και άμεσα συνδέονται με την Ορθόδοξη Πνευματικότητα. Συνάμα δε αποδεικνύεται, το πόσο τα θέματα αυτά χρήζουν προσοχής και μάλιστα ενδελεχούς μελέτης από όλους μας και μάλιστα από τους καθ' ύλην αρμοδίους.

Ίσως, σε ορισμένες εκ των παραγράφων, να παρατηρηθή, ότι ο λόγος μας φαίνεται κάπως σκληρός. Ίσως δε κάποιες εκ των καταστάσεων που ξεσκεπάζονται, ο λόγος να τις θίγη άμεσα, αποκαλύπτοντας παραλλήλως τι κρύπτεται πίσω από τα μειδιάματα των προσώπων και κάτω από την "στιλπνή επιφάνεια" των πραγμάτων...

Πώς θα γίνη όμως; "Έχει τι πικρόν ο της αληθείας λόγος", όπως έλεγαν και οι δικοί μας πρόγονοι. Αλλά κρίνεται ως απολύτως αναγκαίος, αφού είναι αληθινός. Και βεβαίως εκείνος που θεραπεύει, δεν είναι το ψεύδος, το οποίο ρετουσάρεται με ένα δήθεν "επιστημονικοηθικολογικό μανδύα" και που το προβάλλουν όσοι δικοί μας και ξένοι έχουν βαλθή να ξεριζώσουν ο,τιδήποτε το Ορθόδοξο, Ελληνικό και αυθεντικά όμορφο και ανθρώπινο. Αλλά αυτό που θεραπεύει και ελευθερώνει τον άνθρωπο, είναι γνήσιος λόγος του Θεού. "Ζων ο λόγος του Θεού και ενεργής και τομώτερος υπέρ πάσαν μάχαιραν δίστομον και διικνούμενος άχρι μερισμού ψυχής τε και πνεύματος, αρμών τε και μυελών, και κριτικός ενθυμήσεων και εννοιών καρδίας" (Εβρ. Δ', 12).

Τα θέματα των ομιλιών, όπως θα διαπιστώση ο αναγνώστης, έχουν να κάνουν με δύσκολες καταστάσεις του παρόντος, που όλοι βιώνουμε, αλλά και με όσες ακραίες συμπεριφορές, σε ποικίλα κέντρα εξουσίας σχεδιάζονται εν πάση λεπτομερεία, για να επέλθουν ως δήθεν παγιωμένες κοινωνικές καταστάσεις. Ακόμη θα συμφωνήσετε, ότι δεν εκφράζουμε, παρά αυτά που όλοι οι πιστοί γνωρίζουμε και αυτά που με θλίψη και αγανάκτηση άπαντες αισθανόμαστε...

Τέλος, θα θέλαμε να παρακαλέσωμε, όποιες ψυχές μετά την μελέτη αισθανθούν ελάχιστη την ωφέλεια, ας υποβληθούν στον αδελφικό κόπο, ώστε να ψελίσουν δύο λόγια προσευχής εις τον Κύριον της Δόξης, τόσο για τον εκδότη, όσο και για τον υπογραφόμενο.

Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης