Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

"Ο Χριστός είναι το παν", Αγίου Πορφυρίου

Κωδικός: CHR-GR-01


Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι
Ποσότητα:

Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

"Ο Χριστός είναι το παν"

Ο άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, ο διορατικός, ο σεμνός, ο ταπεινός, ο απλός αγάπησε τον Χριστό και τον συνάνθρωπο με δυνατή, αποκλειστική αγάπη και έζησε βαθιά αυτό που έλεγε σε όλη του τη ζωή, ότι «ο Χριστός είναι το παν». Με την φωτισμένη παρουσία του, τον θεόπνευστο, διορατικό λόγο του, την διάπυρη προσευχή και τις θαυματουργικές του ενέργειες, έκανε οικεία στους ανθρώπους που τον πλησίαζαν την χάρη της εν Χριστώ ζωής και μετέδιδε πίστη, χαρά, δύναμη, ελπίδα και νόημα ζωής.

Η παρούσα έκδοση είναι ένα απάνθισμα λόγων που έχουν σταχυολογηθεί από το βιβλίο «Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, Βίος και Λόγοι». Στόχος της νέας έκδοσης είναι ο σωτήριος λόγος του αγίου Πορφυρίου να γίνει αχώριστος σύντροφος, οδηγός και εμψυχωτής για όποιον τον διαβάζει, σε κάθε στιγμή, τόπο και περίσταση.


Σχήμα: 11 Χ 16
Σελίδες: 139
ISBN: 978-960-9969-15-4Στις 27 Νοεμβρίου 2013 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πανηγύρισαν για το χαρμόσυνο γεγονός της αγιοκατάταξης του οσίου Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο άγιος Πορφύριος, "ο προορατικός, ο σεμνός, ο ταπεινός, ο απλός και φλογερός" *, αγάπησε τον Χριστό και τον συνάνθρωπο με δυνατή, αποκλειστική αγάπη και έζησε βαθιά αυτό που έλεγε σε όλη του τη ζωή, ότι "ο Χριστός είναι το παν". Με τη φωτισμένη παρουσία του, τον θεόπνευστο λόγο του και τη διάπυρη προσευχή του, έκανε οικεία στους ανθρώπους που τον πλησίαζαν την χάρη της εν Χριστώ ζωής και μετέδιδε πίστη, χαρά, δύναμη και ελπίδα. Ήταν ολόψυχα αφιερωμένος στην Εκκλησία και τον Χριστό και μεριμνούσε για τον λαό του Θεού, τους εγγύς και τους μακράν, τους πιστούς και τους αρνητές, τους χριστιανούς και τους αγνοούντες τον λόγον του Θεού. Και όσο ζούσε αλλά και μετά την οσιακή κοίμησή του, πλήθος ανθρώπων -οι περισσότεροι από τους οποίους δεν τον είχαν γνωρίσει όσο ήταν στην επίγεια ζωή- ευεργετήθηκαν από την αγία παρουσία του και δέχτηκαν τις θαυμαστές ενέργειες και επεμβάσεις του στη ζωή τους.

Ο λόγος του αγίου Πορφυρίου έχει γίνει ευρύτατα γνωστός από το βιβλίο Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, Βίος και Λόγοι, έκδοση της Ιεράς Μονής μας, το οποίο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και έχει διαβαστεί από εκατομμύρια ανθρώπους ανά την οικουμένη. Ο λόγος του Αγίου, που έχει καταγραφεί αυτούσιος στο βιβλίο, αναφέρεται στην προσευχή, την πνευματική ζωή, την αγωγή των παιδιών, την ασθένεια, την αιωνιότητα κ.ά., δίνοντας απαντήσεις και χαράζοντας πορεία ζωής.

Η παρούσα έκδοση είναι ένα απάνθισμα λόγων που έχουν σταχυολογηθεί  από το παραπάνω βιβλίο. Στόχος είναι, μέσα από το εύχρηστο αυτό βιβλιαράκι, ο σωτήριος λόγος του αγίου Πορφυρίου να γίνει αχώριστος σύντροφος, οδηγός και εμψυχωτής για όποιον τον διαβάζει, σε κάθε στιγμή, τόπο και περίσταση.

Στους δύσκολους καιρούς της οδύνης και της αποστασίας που ζει ο σύγχρονος άνθρωπος, ο άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, ο οικουμενικός και διαχρονικός, προσφέρεται και ανήκει σε όλους όσους αναζητούν αληθινό νόημα ζωής και επικαλούνται τη βοήθειά του. Με τις άγιες πρεσβείες του είναι κοντά μας τώρα, περισσότερο απο ποτέ, όπως και ο ίδιος συνήθιζε να λέει: "Όταν μας συνδέει ο Χριστός, αποστάσεις δεν υπάρχουν. Όταν φύγω απ' τη ζωή αυτή, θα είναι πιο καλά. Θα είμαι πιο κοντά σας".

 

Μεγάλη Σαρακοστή 2014

 

Η Καθηγουμένη της Ι. Μονής Χρυσοπηγής
Μοναχή Θεοξένη
και αι συν εμοί εν Χριστώ αδελφαί

 

_______________

* Από τον πρόλογο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου στο βιβλίο Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, Βίος και Λόγοι, ια' έκδ. Ι. Μονή Χρυσοπηγής, Χανιά 2013.

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης