Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Η Γένεσις - 71 απομαγνητοφωνημένα κατηχητικά μαθήματα - Α' τόμος

Κωδικός: KYPSELI-198Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

† π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

Η Γένεσις

Χριστιανική Κοσμολογία και Ανθρωπολογία

ΤΟΜΟΣ Α'

71 απομαγνητοφωνημένα κατηχητικά μαθήματα


 

Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 14 Χ 21
Σελίδες: 296
ISBN: 978-618-81922-3-2(Απόσπασμα από το "Αντί Προλόγου" του βιβλίου)

Με τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Τριαδικού Θεού μας, η αδελφότητα της Ιεράς Μονής μας εκδίδει τον πρώτο τόμο των κατηχητικών μαθημάτων του μακαρισού Γέροντός μας π. Αθανασίου, που αναφέρονται στη χριστιανική Κοσμολογία και χριστιανική Ανθρωπολογία και είχαν ως βάση τα τρία πρώτα κεφάλαια του βιβλίου της Γενέσεως. Τα μαθήματα αυτά έγιναν στο ανώτερο κατηχητικό θηλέων του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης.

Ο μακαριστός Γέροντας είχε συνειδητοποιήσει την ανάγκη της κατηχήσεως, προκειμένου να αποκτήσει ο λαός τη γνώση του περιεχομένου της πίστεως. Δεν είναι πολυτέλεια η κατήχηση, έλεγε, ούτε είναι κάτι το έκτακτο ή το προαιρετικό· η κατήχηση είναι αναγκαιότατη. Είναι μια αληθινή ευλογία, αν κάποτε καταλάβουμε ότι πρέπει να συμπληρώσουμε την κατήχησή μας μετά το Βάπτισμά μας, όταν μεγαλώσουμε. Εάν συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αποκτήσουμε τη γνώση του περιεχομένου της πίστεώς μας, τότε θα τρέχουμε να συμπληρώνουμε τη γνώση μας την πνευματική, τη θεολογική, τη χριστιανική, όχι μόνο στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, αλλά και σε ολόκληρη τη ζωή μας.

Επίσης είχε επισημάνει ιδιαίτερα ο Γέροντας ότι το περιεχόμενο της κατηχήσεως των χριστιανών μας πρέπει να είναι κυρίως το ορθόδοξο δόγμα και το ορθόδοξο ευαγγελικό ήθος, και ότι οι πηγές της κατηχήσεως πρέπει να είναι η Αγία Γραφή, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, και Ιερά Παράδοση.

Ο μακαριστός Γέροντας θεωρούσε ότι το κήρυγμα είναι το κύριο έργο των επισκόπων και των κληρικών, για να κατηχείται ο λαός και να μένει σταθρεός στην αληθινή πίστη και στην ευσέβεια, και να μην κινδυνεύει από την πλάνη των αιρέσεων.

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο λαός μας αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε ανησυχητική πνευματική κρίση, διότι δεν έχει κατηχηθεί και δεν κατηχείται σωστά και επαρκώς.

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης