Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Ο Γέροντάς μου Ισαάκ ο Λιβανέζος

Κωδικός: KYPSELI-161


Εξαντλήθηκε

Αρχιμ. Αρσενίου Κατερέλου

Ο Γέροντάς μου Ισαάκ ο Λιβανέζος

Με συνοχήν καρδίας, συγκίνησιν πολλήν και ευγνωμοσύνην άπειρον, κατόπιν εντόνου αδελφικής προτροπής, εις σειράν τριών εκπομπών, εις τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, αναφέραμε πτυχές από την ζωή, τις θέσεις και τα φρονήματα του μακαριστού Γέροντός μας Ισαάκ του Λιβανέζου.

Επίσης στη νέα αυτή έκδοσι επισυνάψαμε τμήμα προηγουμένης συνεντεύξεως με θέμα: "Ραδιοφωνική Συνέντευξη για τον Γέροντα Παΐσιο και τον Γέροντα Ισαάκ τον Λιβανέζο".

 


Άδετο

Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 72Το να εκφέρη κάποιος λόγο, για άνδρες που εβίωσαν την Ορθοδοξία και ορθοπραξία, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Τούτο δε, διότι κινδυνεύει να τους αδικήση, αφού σύμφωνα με τον λόγο του Αγίου Πνεύματος: "Τις γαρ οίδεν ανθρώπων τα του ανθρώπου ει μη το πνεύμα του ανθρώπου το εν αυτώ;" (Α' Κορ. Β', 11).

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ομιλούμεν περί των πατέρων μας, αφού η εντολή του ιδίου του Θεού, διά του Αποστόλου Παύλου, είναι ρητή: "Μνημονεύτε των ηγουμένων ημών, οίτινες ελάλησαν υμίν τον λόγον του Θεού, ων αναθεωρούντες την έκβασιν της αναστροφής μιμείσθε την πίστιν" (Εβρ. ΙΓ', 7).

Έτσι λοιπόν με συνοχήν καρδίας, συγκίνησιν πολλήν και ευγνωμοσύνην άπειρον, κατόπιν εντόνου αδελφικής προτροπής, εις σειράν τριών εκπομπών, εις τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, αναφέραμε πτυχές από την ζωή, τις θέσεις και τα φρονήματα του μακαριστού Γέροντός μας Ισαάκ του Λιβανέζου.

Επίσης στη νέα αυτή έκδοσι επισυνάψαμε τμήμα προηγουμένης συνεντεύξεως, η οποία εδόθη στον ίδιο Ραδιοφωνικό Σταθμό, κατά την 13-07-2013 με θέμα: "Ραδιοφωνική Συνέντευξη για τον Γέροντα Παΐσιο και τον Γέροντα Ισαάκ τον Λιβανέζο". Το απόσπασμα αυτό αναφέρεται κυρίως στον τρόπο της Ποιμαντικής διακονίας, αλλά και στην προσωπικότητα του μακαριστού Γέροντα.

Ομολογούμε ότι το αισθανθήκαμε αυτό και ως χρέος. Ευγνωμοσύνη και χρέος ιερόν, τόσο προς τον ίδιο τον Γέροντα Ισαάκ, δι' όσα πατρικώς, ως ευλογημένη παρακαταθήκη μας άφησε, αλλά και χρέος προς όσους αδελφούς τον εγνώρισαν ή απλώς ήκουσαν περί αυτού και ζητούν τώρα να μάθουν στοιχεία τινά περί του βίου και της πολιτείας του.

Έχομε δε την βεβαιότητα ότι και εις αυτήν την πράξι μας, που διά πρώτη φορά την ιστορούμεν "επί πτερύγων ανέμων", η Πατρική αγάπη του Γέροντος, που μας εποδηγέτησε, θα μας συγχωρήση το όντως μεγάλο τόλημα, δοθέντος ότι η ενάρετος και γνήσια μοναχική του ζωή, θα ωφελήση τόσες ψυχές, που επιζητοόυν το αυθεντικό στην πνευματική και μοναχική ζωή.

Είθε οι ευχές του Γέροντος να μας συνοδεύουν και συνάμα να ευοδούται, ολοέν και περισσότερο, ο ιερός σκοπός του εκδότου κ. Στυλιανού Κεμεντζεζίδη, ο οποίος και προσωπικώς εγνώριζε και εσέβετο τον αείμνηστο Γέροντα.

Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης