Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Ιεραί Ακολουθίαι του Δεκαπενταυγούστου εις την Θεοτόκον

Κωδικός: SAI-GR-010Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Ιεραί Ακολουθίαι του Δεκαπενταυγούστου εις την Θεοτόκον

Οι ιερές Ακολουθίες και οι παρακλήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου αποτελούν δυναμική παράδοση της Εκκλησίας μας, πηγή πνευματικής τροφοδοσίας, ψυχικής καλλιέργειας και μέσο κοινωνίας, προσευχής και ικεσίας προς την Κυρία Θεοτόκο "την μεσίτρια του κόσμου" και "την ακαταίσχυντη προστασία" όλων των Χριστιανών.


Άδετο
Διαστάσεις: 9,5Χ14
Σελίδες: 200...Οι ιερές Ακολουθίες και οι παρακλήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου αποτελούν δυναμική παράδοση της Εκκλησίας μας, πηγή πνευματικής τροφοδοσίας, ψυχικής καλλιέργειας και μέσο κοινωνίας, προσευχής και ικεσίας προς την Κυρία Θεοτόκο "την μεσίτρια του κόσμου" και "την ακαταίσχυντη προστασία" όλων των Χριστιανών.

Ευχή μας και η παρούσα έκδοση των "Ιερών Ακολουθιών του Δεκαπενταγούστου εις την Θεοτόκον", προς ευρύτερη και ευχερέστερη χρήση, να αποβεί αρωγός σε αυτή την ωραία λατρευτική παράδοση της Εκκλησίας μας.

Η φυλλάδα αποτελείται κυρίως από τέσσερα μέρη:

Α. Τις Ιερές Ακολουθίες εις την εορτήν της Κοιμήσεως της Θεομήτορος (Μικρός Εσπερινός, Μέγας Εσπερινός, Όρθρος και τα ψαλλόμενα εις την Θεία Λειτουργία.

Β. Τα Εγκώμια, τα Ευλογητάρια και την Εξόδιο Ακολουθία

Γ. Τον Μικρό και τον Μέγα Παρακλητικό Κανόνα εις την Υπεραγία Θεοτόκον και

Δ. Τον πανηγυρικό λόγο του Νικηφόρου Θεοτόκη εις την Κοίμησιν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Θεωρούμε ότι προσφέρουμε, με την έκδοσή μας αυτή, την παρουσία μίας πλήρους ασματικής φυλλάδος για την εορτή της Υ. Θεοτόκου της 15ης Αυγούστου. Αρχικός σκοπός και στόχος της προσπάθειάς μας ήταν και είναι, ει δυνατόν, να λαμπρύνεται και να τιμάται κατά το καλύτερον η μεγάλη αυτή εορτή της χριστιανοσύνης, με την ενεργό συμμετοχή όλου του πληρώματος της Εκκλησίας μας.

Κλείνοντας την εισαγωγή μας, ευχαριστούμε τις εκδόσεις Σαΐτη που ανέλαβαν, σ' αυτή τη δύσκολη χρονική και οικονομική συγκυρία, την παρούσα έκδοση. Εν τέλει εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Τριαδικό Θεό και στην Υπεραγία Θεοτόκο που μας αξίωσαν να φέρουμε σε πέρας και αυτή την ωραία προσπάθεια...

Κωνσταντίνος Π. Θύμης
Θεολόγος - Ιστορικός

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης