Asociaţia Filantropică Creștin Ortodoxă
a Prietenilor Mănăstirii Pantocrator din Melissochori «Sfântul Grigorie Palama»
Shopping cart : 0 | 0,00

Mitropolitul Serafim de Pireu - ,,Drept învăţând cuvântul adevărului'' (Vol. I)

Product: FOM-001


Out of stock

Mitropolitul Serafim de Pireu -
,,Drept învăţând cuvântul adevărului'' (Vol. I)

Cartea cuprinde cuvinte de învăţătură, comunicate şi predici ale Mitropolitului Serafim, precum şi un interviu acordat traducătorului prezentei cărţi.

Preacuviosilor si eruditilor frati,

Plin de iubire frateasca vin prin prezenta pentru a Va retrimite Voua “Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului”, ce a fost trimisa mie de catre Voi pentru a fi semnata de nimicnicia mea, felicitandu-Va din adancul sufletului, pentru aceasta deosebita initiativa a Voastra, care umple un mare gol al Bisericii care este pastorita spre palnia contemporana a sincretismului si a incertitudinii lucrurilor. Va informez ca prin a noastra Enciclica-Semnal a fost trimis deja acest foarte important text de trezire si de pregatire duhovniceasca , catre Sfantul Cler al Sfintei Mitropolii de Pireu, care slujeste Bisericii, cu indemnul ca fiecare dintre pastorii Bisericii sa-si ia in serios sfintele responsabilitati fata de Dumnezeu si turma incredintata, semnand “Marturisirea de credinta” impotriva ecumenismului celui cu nume rau famat.

Imbratisandu-Va in Hristos cel Inviat, inchei cu deplin respect si iubire frateasca.

† Serafim, Mitropolit de Pireu 

Catre Comisia Redacţională

a “Sinaxei Clericilor si Monahilor Ortodocsi”

Citiţi mai jos cuprinsul, o scurtă biografie a Mitropolitului Serafim precum şi un fragment din interviu.


Tip coperta: necartonată
Pagini: 144
Format:13x20 cm
ISBN 978-973-0-11812-4
Redăm în continuare un fragment din bogatul interviu citat mai sus, interviu în care dinamicul ierarh vorbeşte despre pastoraţia tinerilor, rugăciune, cunoaşterea de sine, mucenicie, vizita papei în România, politica Vaticanului, globalizare ş.a.

„Reporter: În România se vorbeşte despre o vizită a actualului Papă de la Roma. Se spune că va fi ceva foarte important şi folositor. Cum credeţi că trebuie să se împotrivească poporul evlavios din România; îndeosebi arhiereii, preoţii şi monahii, dar şi simpli credincioşi?

 
ÎPS Serafim:  Preafericitul Patriarh al României, kir Daniel este un ierarh moderat, trezvitor şi erudit al Bisericii noastre, faţă de care nutresc personal sentimente de adâncă dragoste şi preţuire, chiar dacă nu-l cunosc personal, dar am citit multe texte ale sale, pentru că are şi o profundă pregătire teologică. Şi Preasfântă Biserică Română soră este o Biserică Luptătoare, a luptelor duhovniceşti. A trecut prin mari lupte duhovniceşti. A dat mulţi sfinţi Bisericii noastre, a oferit sfintei noastre credinţe ortodoxe personalităţi realmente de o mare autoritate teologică; precum fericitul întru adormire părinte Dumitru Stăniloae, ale cărui texte constituie diacronic repere ale teologiei ortodoxe.

Comunitatea romano-catolică nu este Biserică. Este o lume foarte numeroasă, cca. 1,5 miliarde pe Pământ, care însă se află în afara Bisericii. Nu constituie Biserică, ci constituie o erezie. Acest lucru nu-l spun eu smeritul, o spun Părinţii Bisericii noastre, o spune Sfântul Sinod Ecumenic al VIII-lea, care s-a întrunit în Constantinopol, pe vremea Sfântului Fotie, în anul 880 d.Hr., în prezenţa papei Romei de atunci, Ioan al VIII-lea – a papei ortodox al Romei. O zic martirii noştri, o spune Tradiţia Bisericii noastre. Prin urmare, în acest caz, e valabil cuvântul Sfântului Evanghelist Ioan – alături de cel al Sfântului Apostol Pavel:  „De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te!” – şi iarăşi „Să nu-i ziceţi: Bun venit!”. Prin urmare, primirea întâistătătorului sau primatului ereziei romano-catolice, a papei de la Roma, fost ortodox, dar acum a episcopului căzut de la Roma, constituie – cred – o alegere greşită, deoarece – aşa cum vă daţi seama, i se oferă posibilitatea să vină într-o ţară ortodoxă şi să fie primit ca lider al unei aşa-zise „biserici”, care însă este eretică, iar lucrul acesta nu ajută. Nu-l ajută pe acest om şi pe toţi câţi aparţin aceste erezii să reuşească să se întoarcă întru Una, Sfântă, Neprihănită, Neînnoită şi Nedespărţită Biserică a lui Hristos.

Prin urmare, consider că prezenţa acestui om în România, nu va oferi nimic, aşa cum nu a oferit nici în ţara noastră, în Grecia – unde a venit predecesorul său, pe care recent – după cum aţi aflat – l-a aşezat în rândul fericiţilor şi cuvioşilor, cu toate că în chip metodic, vreme de decenii, a muşamalizat – din nefericire – sute de mii de crime de homosexualitate, pe care le-au săvârşit clericii romano-catolici în toată lumea şi vă amintiţi recent de hotărârea întregului Parlament Irlandez şi a Guvernului Irlandez, a cărui hotărâre a fost o adevărată înjosire, o palmă dată romano-catolicismului pentru crima muşamalizării aceastor acţiuni tragice şi nesăbuite împotriva nevinovăţiei copiilor; [romano-catolicism] în care oamenii au încredere, o palmă dată acestei sinagogi eretice, numită romano-catolică. Aşadar, nici vorbă de vreun ajutor pe care să-l ofere omul acesta, după cum n-a oferit nici în Cipru, unde a mers recent şi unde nefericitul guvern cipriot aştepta un cuvânt referitor la crima ocupării Ciprului de către o ţară străină – adică de Turcia. Niciun cuvânt de solidaritate nu a articulat, ci doar diplomatic a încercat să împace lucrurile, recomandând răbdare – cui? – celor care de decenii trăiesc crima împărţirii ţării lor. Şi mă refer la fraţii noştri ciprioţi. Aşadar, nici vorbă să ofere ceva în România, dimpotrivă, va întări criminala uniaţie, care, după câte cunosc, există în această ţară. Va întări propaganda eretică a romano-catolicismului în dauna Bisericii celei Una, Sfântă, Ortodoxă, Universală.

 Iubite frate, papismul este erezie. Şi, de vreme ce este erezie şi amputare din Trupul Bisericii, nu se cuvine să avem cu această erezie vreo împărtăşire, vreo comuniune, nici pe motiv de – chipurile – relaţii de respect reciproc, maniere delicate, nici pe motiv de – chipurile – apropiere sau abordare teologică. Se dovedeşte şi din aşa-zisul Dialog Teologic în desfăşurare împreună cu ei, că toate acestea nu au nicio substanţă, nici un miez, că sunt un teatru absurd şi ilogic, pentru că aceşti oameni, din nefericire, rămân nepocăiţi. Până în momentul în care se vor pocăi şi se vor întoarce în Biserică, legăturile cu ei trebuie să fie strict formale, foarte formale şi nu legături esenţiale, pentru că astfel trădăm Neprihănita noastră Credinţă Ortodoxă şi-L întristăm pe veşnicul nostru Dumnezeu. Şi, fireşte, pe Sfinţii noştri Mucenici, care prin foc şi sânge şi fier şi apă ne-au predat nefalsificat Adevărul Neprihănitei noastre Credinţe.

Desigur, dumneavoastră, în Biserica soră a României, aveţi mulţi martiri şi mulţi sfinţi, care au mărturisit tocmai din acest motiv. Şi noi avem aici; şi mă refer la Sfinţii Mucenici din Sfântul Munte, ucişi de către latino-cugetători, ale căror moaşte izvorăsc bunămireasmă şi sunt ca o depoziţie şi o mărturie a celor pe care cu smerenie vi le-am spus. Nu uitaţi, în sfârşit, că papismul şi romano-catolicismul sunt încă în stare de nepocăinţă, pentru că recent au sanctificat un groaznic şi abominabil criminal din cel de-al II-lea Război Mondial, care a fost liderul spiritual al fasciştilor ustaşi, care sub Ante Pavelić, în timpul ocupaţiei germane a Iugoslaviei, a masacrat opt sute de mii (800 000) de ortodocşi, fraţi ai noştri sârbi, pe care prin foc şi sabie i-au trimis în Împărăţia cerurilor. I-au ars de vii, le-au scos ochii, i-au decapitat, i-au spânzurat. Vorbim despre crime tragice şi înfricoşătoare, care s-au făcut în numele papei de la Roma. Aşadar, pe acest om ticălos, pe criminalul abominabil – care a fost condamnat pentru crime împotriva umanităţii – romano-catolicismul l-a sanctificat. Şi mă refer la cardinalul de Zagreb – Aloijio Stepinatz.

Vedem, aşadar, că sunt nepocăiţi şi că, din nefericire, persistă în aceleaşi comportamente ce inspiră teroare, denaturând mesajul Evangheliei şi adevărul credinţei…”1.Scrisoare de semnare a “Marturisirii de credinta…”…………………….....5
2.O ratacire comuna………………………………………………………....................7
3.IPS Serafim catre IPS Ieremia de Gortina……………………………......….11
4.Catre Arhiepiscopul Greciei despre “infaibilitatea papei”………………14
5.Biserica Romano - Catolica din Grecia………………………………........….19
6.Discutii aprinse in Sinod pe tema dialogului cu catolicii……………….23
7.“Este inadmisibila hotararea  Bisericii Serbiei”………………………........28
8.Conferinta: “Primat – Sinodalitatea si Unitatea Bisericii……………….30
9.Sageti impotriva Conferintei anticatolice………………………………........32
10.Biserica si cuvantul ei inaintemergator………………………………......….35
11.Despre cardul cetateanului……………………………………………...............41
12.“Se modeleaza planurile de inrobire a libertatii umane”……………….43
13.IPS Hrisostomos de Messinia: “Catolicismul este o erezie”………..44
14.Sinoadele anti-catolice sunt ecumenice…………………………………......48
15.“Sunt antisionist, dar nu antisemit!”……………………………………........54
16.Caterisirea Episcopului Artemie e necanonica………………………….....62
17.IPS Serafim la Duminica Ortodoxiei…………………………………..........…69
18.Circulara Pastorala de Pasti……………………………………………..............75
19.Dizolvarea lojelor masonice in mainile Justitiei……………………….....80
20.Interviu cu IPS Serafim de Pireu……………………………………….............83
21.Despre manifestarile inter-religioase de la München………………...…99
22.IPS  Serafim a slujit Liturghia Sf. Iacov (2011)……………………….....106
23.Predica la Liturghia Sf. Iacov (2011)………………………………..........…107
24.Predica la Sf. Mare Mucenic Dimitrie (2011)……………………….........113
25.Marturisirea de credinta impotriva ecumenismului………………….....121

Mitropolitul de Pireu, kir Serafim Mentzelopoulos, s-a nascut in Atena in 1956. A studiat Dreptul si Teologia si a primit permisiunea exercitarii avocaturii. A devenit monah in Sfanta Manastire Pendelis si a fost hirotonit diacon si preot de catre fericitul intru adormire Arhiepiscop al Atenelor si a toata Elada, kir Serafim, in 1980.

A slujit ca Mare Eclesiarh in sfintele biserici: Sfanta Treime- Ampelokipon, Sfanta Sofia – Neou Psyhikou, Sfantul Brau – Kypselis, Catedrala din Atena si Izvorul Tamaduirii – a Academiei. In anul 1983, fericitul intru adormire Arhiepiscop al Atenelor si a toata Elada l-a insarcinat cu indatoririle responsabilului cu Consistoriul Sfintei Arhiepiscopii a Atenelor, iar in anul 1985 a fost numit, in urma propunerii Sfantului Sinod, Secretar al Consistoriilor Sinodale ale Bisericii Greciei, pozitie in care a slujit pana in luna decembrie 2000. Pe perioada celor cincisprezece ani de slujire ca Secretar al Consistoriilor Sinodale a indeplinit si indatoriri de Anchetator bisericesc in multe Mitropolii din Biserica Greciei.

In luna decembrie 2000, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, kir Bartolomeu si Sfantul si Sfintitul Sinod al Patriarhiei Ecumenice l-a ales Episcop de Hristianopol, vicar al Arhiepiscopului Australiei, kir Stelian. A slujit in Sfanta Arhiepiscopie a Australiei ca Episcop-vicar, Responsabil in Australia Nordica si Sudica, cu centre la Darwin si la Adelaida, pana in aprilie 2002. Intorcandu-se in patria sa, a fost infiat de Inaltpreasfintitul Mitropolit de Pireu, kir Calinic, ca Predicator si Epitrop Episcopal General al Sfintei Mitropolii de Pireu, functii in care a slujit pana in februarie 2005, cand in urma propunerii Preafericitului Arhiepiscop al Atenelor si a toata Elada, kir Hristodulos, Sfantul Sinod al Bisericii l-a insarcinat cu indatoririle de Arhisecretar. Vorbeste limbile engleza, franceza, italiana. A fost ales Mitropolit de Pireu in data de 28 februarie 2006. Ziua sa onomastica este 4 decembrie.

Need information?
+30 23940 72744
twitter twitter
Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Disclaimer