Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Ο Άγιός μου. Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς

Κωδικός: PAL-PD-06Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Μαρία Θεολόγη

Ο Άγιός μου

Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς

 

Γεια σας!

Με λένε Γρηγόρη... μου έδωσαν το όνομα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Απ' ότι ξέρω όμως, λίγοι τον γνωρίζουν και λιγότεροι τον καταλαβαίνουν. Μέσα σ' αυτούς κι εγώ!
Όμως θέλω επιτέλους να μάθω... να διδαχθώ από την βιοτή του...
Το πήρα απόφαση. Θα ψάξω, θα ρωτήσω... με την χάρη του θα μάθω κι εγώ!
Είμαι ο Γρηγόριος, και είμαι υπερήφανος που έχω το όνομα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.
Τι να είναι άραγε αυτό που έκανε τον Γρηγόρη, τόσο χαρούμενο και υπερήφανο για το όνομά του;


 Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 24 Χ 16
Σελίδες: 32
ISBN: 978-960-7814-69-2Το μυστήριο της ζωής κοντά στον Χριστό δεν είναι δυνατόν να ερμηνευτεί με την λογική του ανθρώπου. Ο άνθρωπος περπατά τον δρόμο της σωτηρίας, έναν δρόμο, στον οποίο καθαρίζεται από την αμαρτία και τα πάθη, φωτίζεται από την Χάρη του Θεού, και τέλος φθάνει στον σκοπό της δημιουργίας του, να γίνει Θεός.

Πολλές είναι ωστόσο οι φορές που η Εκκλησία μας πολεμήθηκε από ανθρώπους που προσπάθησαν με την λογική τους να ερμηνεύσουν τα μυστήρια του Θεού. Έτσι δημιουργήθηκαν μεγάλες αιρέσεις, τις οποίες η Εκκλησία μας αντιμετώπισε με τις Συνόδους των Αγίων, οι οποίοι, αφού περπάτησαν την οδό της σωτηρίας, περιέγραψαν, όσο είναι δυνατόν, τον τρόπο και τα χαρακτηριστικά αυτής της ζωής. Ένας τέτοιος ιερός πατήρ της Εκκλησίας μας είναι και ο Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο θεολόγος του Ακτίστου Φωτός.

Ως μοναχός και ησυχαστής ο Άγιος Γρηγόριος βίωσε την εμπειρία της θεώσεως, που γεννάται από την εν Χριστώ ζωή "της καθάρσεως, του φωτισμού, και της θεώσεως". Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, υπήρξε εμπνευστής και καθοδηγητής πολλών ψυχών. Γνώρισε τον Θεό μέσω της εν Χριστώ ζωής της Εκκλησίας, που την χαρακτηρίζει η εργασία των εντολών του Θεού, η άσκηση της ψυχής και του σώματος διά της νηστείας, της αγρυπνίας και της νοεράς προσευχής, και ο αγιασμός του ανθρώπου διά των ιερών μυστηρίων.

Η ενασχόληση με το πρόσωπο και το έργο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά είναι έργο δύσκολο και το βάθος των θεολογικών νοημάτων είναι τόσο μεγάλο, που το κάνει δυσπρόσιτο και δυσνόητο στους πολλούς. Η χαρά μας όμως είναι μεγάλη, διότι ο Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Γρηγορίου φώτισε την ψυχή της συγγραφέως κ. Μαρίας Θεολόγη, η οποία κατάφερε με επιτυχία να συγγράψει με τρόπο ζωντανό, γλαφυρό και περιγραφικό τον βίο του Αγίου Γρηγορίου, να συλλάβει τα υψηλά νοήματα της θεολογίας του, και να τα περιγράψει με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι κατανοητά ακόμη και από τα μικρά μας παιδιά.

Οφειλετικώς συγχαίρουμε την κ. Μαρία Θεολόγη και ευχόμαστε να είναι πολλοί εκείνοι που θα μελετήσουν τον βίο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και θα ωφεληθούν από αυτόν.

εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου

Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης