Asociaţia Filantropică Creștin Ortodoxă
a Prietenilor Mănăstirii Pantocrator din Melissochori «Sfântul Grigorie Palama»
Shopping cart : 0 | 0,00

Ne vorbeste Sfantul Porfirie - viata si cuvinte.

Product: STA-RO-005


Out of stock

NE VORBEȘTE SFANTUL PORFIRIE

- VIAȚA ȘI CUVINTELE -

Miezul invataturii sale era iubirea pentru Hristos, ca singura cale la adevarata bucurie, la lumina, la nadejde, la fericire. ,,Hristos este bucuria, lumina adevarata, fericirea. Hristos este nadejdea noastra”, spunea el. Aceasta dulce invatatura nu a devenit cuvant moralizator in sine, ci era rodul unei vieti induhovnicite. Pentru aceasta el picura dulceata dumnezeiasca si da raspuns si nadejde fiecarui suflet cuprins de amaraciunea incercarilor , aducand totodata ,, bucuria lui Hristos cea plina de tot harul, care dainuie vesnic, care aduce o pace nastramutata, fericirea cea plina de liniste, bucuria care covarseste orice bucurie”, precum spunea el insusi. [...]
Cuviosul Batran Porfirie viaza inlauntrul Bisericii in acelasi chip, intodeauna cu putere. Trăim acest fapt nemincinos fără încetare, aducand  aminte de cuvintele sale: Atunci cand Hristos ne leaga pe unii de altii, nu mai exista distante. Cand voi pleca din aceasra viata, va fi mai bine. Voi fi mai aproape de voi.

 Cartea este alcătuită din două părţi. Cea dintâi cuprinde viaţa Cuviosului Bătrân, şi se întemeiază pe istorisirile sale. Întrucât am avut la îndemână mai multe variante, o publicăm pe cea mai completă, îmbunătăţită – acolo unde era nevoie – prin adăugarea unor elemente aflate în celelalte versiuni.Cea de-a doua parte cuprinde învăţătura şi cuvintele sale, care acoperă o tematică bogată şi provin din felurite perioade ale vieţii lui. Aceste cuvinte au fost tipărite fără a li se aduce nici o schimbare, fiind aşezate pe capitole, după conţinutul lor (despre Biserică, despre iubirea dumnezeiască, despre rugăciune ş.a.), spre o înţelegere cât mai deplină şi mai adâncă a teologiei Bătrânului Porfirie.”
(din Introducerea scrisă de Egumena Theoxenia împreună cu obştea mănăstirii Hrisopighis.)

Citiți mai jos cuprinsul cartii.


Tip coperta: Brosata
Format: 13x20
Numar pagini: 407
ISBN: 9737952219
SCURTĂ BIOGRAFIE [5]
INTRODUCERE [9]

PARTEA ÎNTÂI
VIAŢA BĂTRÂNULUI PORFIRIE (1906-1991) [15]

Drumul către Sfântul Munte [17]
Sfântul Munte. Kavsokalivia(1918-1925) [31]
Evvia (1925-1940) [73]
în Athena, la policlinică (1940-1973) [9]1
în Kallisia, la Sfântul Nicolae (1955-1979) [123]
Milesi. Mănăstirea Schimbării la Faţă a Domnului (1979-1991) [131]
Kavsokalivia 1991 [143]

PARTEA A DOUA
CUVINTE ALE BĂTRÂNULUI PORFIRIE [147]

Despre Biserică [149]
Despre dragostea dumnezeiască [163]
Despre rugăciune [19]1
Despre lupta duhovnicească [225]
Despre viețuirea călugărească [263]

Despre taina pocăinţei [287]
Despre iubirea de aproapele [299]
Despre pronia dumnezeiască [315]
Despre educaţia copiilor [323]
Despre gândurile inimii [349]
Despre zidire [359]
Despre boală [367]
Despre harisma străvederii [379]

"Eu, chiar cand voi fi plecat, voi continua sa va vorbesc. Oare voi ma veti auzi?"
(Parintele Porfirie Capsocalivitul)

Nu trecuse mult timp din ziua adormirii parintelui Porfirie cand un nepot de-al sau, de meserie educator, a vazut in vis o biserica uriasa, scaldata in lumina, aflata in inaltul cerului, ce fusese ridicata in cinstea parintelui Pofirie si in mijlocul careia sedea insusi Parintele Porfirie. Totodata a vazut cum numerosi oameni ai lui Dumnezeu, imbracati in straie de lumina si purtand cununi stralucitoare, se adunasera inauntrul dar si in afara bisericii si cantau cu glasuri melodioase un tropar al carui text si a carui muzica erau inchinate parintelui Porfirie! Nepotul parintelui a auzit de atatea ori in vis acest tropar, incat l-a invatat pe de rost si, indata ce s-a trezit, aducandu-si-l bine aminte, l-a scris si l-a inregistrat! Acesta este troparul:
Dupa cum pe pamant fiind te rugai pentru tamaduirea neputintelor si pentru iertarea pacatelor noastre, tot astfel si acum roaga-te in ceruri, Parinte Porfirie, si roaga-L pe Hristos Dumnezeul nostru sa mantuiasca sufletele noastre.

Need information?
+30 23940 72744
twitter twitter
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Disclaimer