Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Η Μεγάλη Εβδομάς μετά ερμηνείας

Κωδικός: DIA-060


Εξαντλήθηκε

Η Μεγάλη Εβδομάς 

μετά ερμηνείας

υπό
Επιφανίου Θεοδωροπούλου
Αρχιμανδρίτου

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει όλες τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος. Εκτός από το κείμενο περιέχει και την ερμηνεία των ύμνων και των αναγνωσμάτων από τον μακαριστό αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο.


Σκληρό εξώφυλλο

Σχήμα: 10 Χ 14
Σελίδες: 944
ISBN:978-960-315-818-9Η Μεγάλη Εβδομάς προετοιμάζει την είσοδόν μας εις την λαμπράν εορτήν της Αναστάσεως του Χριστού. Διανύων βήμα προς βήμα την Μεγ. Τεσσαρακοστήν, ο Ορθόδοξος Χριστιανός αναμένει με γλυκείαν ανυπομονησίαν τας ημέρας της Μεγ. Εβδομάδος, δια να συμμετάσχη εις το Πάθος και την Ανάστασιν του Κυρίου.

Εις υπέροχον μεγαλείον αφικνείται και η λαμπρά υμνολογία των ημερών αυτών. Φθάνομεν εις το αποκορύφωμα πλέον της εκκλησιαστικής μας ποιήσεως. Ο ευσεβής λαός, προσερχόμενος αθρόως εις τους ναούς, αγαπά ιδιαιτέρως και κατανύσσεται από τους ύμνους αυτούς.

Δια να διευκολυνθεί περισσότερον η ζώσα αύτη συμμετοχή των πιστών εις τας ακολουθίας του Πάθους και εις την λαμπροφόρον αναστάσιμον Λειτουργίαν, η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μεταξύ των άλλων εκδόσεων της Μεγ. Εβδομάδος, προβαίνει και εις την παρούσαν έκδοσιν, περιέχουσαν το κείμενον και την ερμηνείαν των ύμνων και αναγνωσμάτων της Μεγ. Εβδομάδος, πόνημα του γνωστού δια τας ερμηνευτικάς επί των ύμνων εργασίας θεολόγου, αρχιμανδρίτου Επιφανίου Θεοδωροπούλου.

Ευελπιστούμεν ότι δια του τρόπου αυτού βοηθούμεν τον φιλακόλουθον λαόν μας να διεισδύση βαθύτερον εις το νόημα της Μεγ. Εβδομάδος και της θείας λατρείας γενικώτερον.

(Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης