Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Ταξίδι με την ευχή

Κωδικός: STA--082


Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι
Ποσότητα:

Jewett Chumley Norris Symeon

Ταξίδι με την ευχή

Εμπνευσμένοι από τους Χριστιανούς προσκυνητές της αρχαίας Εκκλησίας, δύο Aμερικανοί περιηγητές ταξιδεύουν στους τόπους, όπου γεννήθηκε ο ορθόδοξος μοναχισμός και μας μεταφέρουν όσα έμαθαν από τους εργάτες της νοεράς προσευχής σε μοναστήρια του Σινά, της Ελλάδας, του Άθωνα, της Ρουμανίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας… Ένα ξεχωριστό βιβλίο, που συνοδεύεται από το δίωρο, συναρπαστικό ντοκιμαντέρ ‘Mysteries of the Jesus Prayer’ με ελληνικούς υποτίτλους.

Μια συνέκδοση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου με τις εκδόσεις ΑΘΩΣ.


 

Βιβλίο με dvd

Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 15 Χ 23
Σελίδες: 256
ISBN: 978-960-4952-95-3Τον 7ο αιώνα ένας μοναχός από τα Ιεροσόλυμα, ο Ιωάννης Μόσχος, πήρε μαζί του τον μαθητή του, Σωφρόνιο, σε ένα μακρύ ταξίδι με σκοπό να του διδάξει τα μυστικά της προσευχής. Μαζί επισκέφθηκαν τα μοναστήρια και τα ασκητήρια της εποχής, ζητώντας απλώς έναν λόγο ή μια διδασκαλία περί προσευχής.

Εμπνευσμένοι από τον Ιωάννη Μόσχο δύο σύγχρονοι προσκυνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας δρ Συμεών-Νόρρις Τσάμλεϊ και ο ιερέας πατήρ Ιωάννης ΜακΓκάκιν, ρουμανικής καταγωγής, αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα παρόμοιο, μακρύ οδοιπορικό. Ξεκινούν από τις ερήμους της Αιγύπτου και ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο Άγιον Όρος. Συνεχίζουν το ταξίδι τους στην Ρουμανία και στην Ουκρανία και καταλήγουν στην Ρωσία συλλέγοντας μέσα από τα μοναστήρια πλήθος γνώμες σύγχρονων πατέρων και μητέρων σχετικά με την νοερά προσευχή του Ιησού.

Σε ένα σύντομο και ευχάριστα γραμμένο βιβλίο ο Νόρρις Τσάμλεϊ κατέγραψε το ημερολόγιο αυτού ακριβώς του ταξιδιού. Παράλληλα η ταινία, που συνοδεύει την έκδοση, καταγράφει με καλλιτεχνική ευαισθησία τις κυριότερες στιγμές του οδοιπορικού. Η ταινία έχει προβληθεί από 200 τοπικά, τηλεοπτικά κανάλια στις ΗΠΑ και την έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια θεατές.

Ανάμεσα στους πατέρες, που μιλούν για την Νοερά Ευχή, είναι και ο κεκοιμημένος σήμερα Γέροντας Θεόφιλος Παραϊάν, καθώς και ο μακαριστός πρώην Πατριάρχης Ρουμανίας, κυρός Θεόκτιστος.

ΓΡΑΜΜΑ ΕΥΛΟΓΙΑΣ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου
ΠΡΟΛΟΓΟΣ Καθηγουμένου Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτου Εφραίμ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
Η δύναμη της Προσευχής του Ιησού
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
Η ζωντανή παράδοση της Προσευχής του Ιησού
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
Η Ευχή μπορεί να μεταμορφώσει την ζωή μας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
Η Προσευχή του Ιησού στο Άγιον Όρος
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5
Η Ιστορία της Προσευχής του Ιησού
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6
Η Προσευχή του Ιησού και οι ζωγραφιστές εκκλησίες της Ρουμανίας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7
Ακολουθώντας την Προσευχή του Ιησού στα Σπήλαια του Κιέβου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8
Η Προσευχή του Ιησού μέσα στο ρωσικό μεγαλείο
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ προς τον Thomas Craughwell
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ του συγγραφέα για την ελληνική έκδοση
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης