Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Πατερικά Θησαυρίσματα

Κωδικός: KYPSELI-168


Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι
Ποσότητα:

Μοναχού Αρσενίου Αγιορείτου

Πατερικά Θησαυρίσματα

Αγίου Ισαάκ του Σύρου, Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου και Εντρυφήματα για την προσευχή.


Άδετο

Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 224475 Σοφά Αποφθέγματα Αγίου Ισαάκ του Σύρου 7
133 Σταχυολογήματα από τις διδαχές του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου 79
31 Πνευματικά εντρυφήματα για την προσευχή 147
Ευχαί επιγραφόμεναι εις τον άγιον Ιωάννην τον Χρυσόστομον 217

Τον αξιοσέβαστο οσιολογιώτατο Μοναχόν Αρσένιο Αγιορείτη, ο εκδότης Στυλιανός Κεμεντζετζίδης ευτύχησε να τον έχη Καθηγητή του το 1961 στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, όπου εφοίτησε για δύο έτη.

Με ευγνωμοσύνη ενθυμείται τον μακαριστό διδάσκαλό του, ο οποίος παράλληλα με τα μαθήματα της ειδικότητάς του (ήτο Γεωπόνος), μετέδιδε βιωματικά την ορθόδοξη πατερική πνευματικότητα. Ιδιαίτερα μας ανέφερε για την νοερά ευχή και την συχνότερη προσέλευση στο Ποτήριο της ζωής, την Θεία Κοινωνία, με την πρέπουσα ετοιμασία.

Η πνευματική επικοινωνία και συνεργασία μας διατηρήθηκε μέχρι την οσιακή κοίμησή του στην Ιερά Μονή Ταξ. Μιχαήλ Ρόδου το 2001.

Με την άδειά του, στο παρελθόν, κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη", σε ξεχωριστά τεύχη, τα θέματα του ψυχωφελέστατου αυτού βιβλίου με τις αγιοπνευματικές σωτήριες εμπειρικές αλήθειες.

Προκειμένου, τα ψυχοσωτήρια αυτά διδάγματα, να βρίσκονται στην διάθεση των αγωνιζιμένων πιστών, εκδίδονται και πάλιν σε ένα βιβλίο προς πνευματική τους ενίσχυση.

Για την αθόρυβη και θυσιαστική ελεημοσύνη του αειμνήστου μοναχού Αρσενίου, εις τον λαόν του Θεού, ευχόμεθα να χαρίση ο Κύριος την αιώνιον Βασιλεία Του. Αμήν. 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης