Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Η Γένεσις - 71 απομαγνητοφωνημένα κατηχητικά μαθήματα - Στ' τόμος

Κωδικός: KYPSELI-211Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

† π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

Η Γένεσις

Χριστιανική Κοσμολογία και Ανθρωπολογία

ΤΟΜΟΣ Στ'

71 απομαγνητοφωνημένα κατηχητικά μαθήματα


 

Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 14 Χ 21
Σελίδες: 304
ISBN: 978-618-81922-8-7Με την χάρη και την ευλογία του Αγίου Τριαδικού Θεού μας, η Ιερά Μονή μας εκδίδει τον ΣΤ’ τόμο των κατηχητικών μαθημάτων του μακαριστού Γέροντός μας π. Αθανασίου από το βιβλίο της Γενέσεως. Με τον ΣΤ’ αυτό τόμο, συμπληρώνεται η σειρά των εβδομήντα ένα μαθημάτων που αναφέρονται στην χριστιανική κοσμολογία και ανθρωπολογία.

Στο πρώτο εισαγωγικό μάθημα ο μακαριστός Γέροντας τονίζει την ανάγκη της κατηχήσεως του λαού μας και επιμένει στην διά βίου κατήχηση των πιστών.

Δεν είναι πολυτέλεια η κατήχηση -λέει- ούτε κάτι το έκτακτο ή το προαιρετικό· η κατήχηση είναι αναγκαιοτάτη. Και, προκειμένου να αποκτήσει ο λαός μας την γνώση του περιεχομένου της πίστεώς μας, πρέπει διαρκώς να κατηχείται, και μάλιστα να κατηχείται σε ολόκληρη τη ζωή του.

Επειδή ο σύγχρονος άνθρωπος θεοποίησε την επιστήμη, είναι ανάγκη ο χριστιανός να μάθει πολύ καλά το περιεχόμενο της πίστεώς του, διότι μόνο τότε θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να κρίνει ότι αυτά που κυκλοφορούν τάχα ως επιστημονικές αλήθειες δεν είναι παρά επιστημονικές θεωρίες, επιστημονικά πιστεύω, που μπορούν να αλλάζουν (είναι γνωστό ότι οι επιστημονικές αλήθειες είναι πολύ λίγες), και έτσι δεν θα παρασύρεται, δεν θα κινδυνεύει να χάσει την πίστη του.

Η γνώση της χριστιανικής κοσμολογίας και ανθρωπολογίας ασφαλίζει τον χριστιανό από την πλάνη των ποικίλων θεωριών περί του κόσμου και του ανθρώπου. Από την Γραφή, που είναι ο αποκαλυπτικός λόγος του Θεού, ο χριστιανός μαθαίνει τι είναι ο κόσμος, ποιος τον δημιούργησε, τι σκοπό έχει και πού θα καταλήξει· τι είναι ο άνθρωπος, ποιος τον δημιούργησε, τι σκοπό έχει και πού θα καταλήξει.

Σε όλα αυτά τα θέματα, μέσα στα εβδομήντα ένα μαθήματα, ο μακαριστός Γέροντας κάνει επισταμένη αναφορά.

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής μας εύχεται όπως τα κατηχητικά αυτά μαθήματα ωφελήσουν, οικοδομήσουν και στηρίξουν στην πίστη όλους όσοι θα τα μελετήσουν.

Επίσης ευχαριστεί όλους εκείνους που με κάθε τρόπο συνετέλεσαν στην έκδοση των έξι τόμων της σειράς, και εύχεται όπως η χάρη και η ευλογία του Αγίου Τριαδικού Θεού μας να είναι πάντοτε μαζί τους.

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής

Μάιος 2022

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης