Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Η Γένεσις - 71 απομαγνητοφωνημένα κατηχητικά μαθήματα - Δ' τόμος

Κωδικός: KYPSELI-209Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

† π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

Η Γένεσις

Χριστιανική Κοσμολογία και Ανθρωπολογία

ΤΟΜΟΣ Δ'

71 απομαγνητοφωνημένα κατηχητικά μαθήματα


 

Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 14 Χ 21
Σελίδες: 296
ISBN: 978-618-81922-6-3Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής μας ευχαριστεί και δοξάζει τον Άγιο Τριαδικό Θεό, που έδωσε και πάλι την πλούσια χάρη και την ξεχωριστή ευλογία να εκδοθεί και ο τέταρτος τόμος της σειράς των κατηχητικών μαθημάτων του μακαριστού Γέροντός μας π. Αθανασίου, που αναφέρονται στην χριστιανική Κοσμολογία και την χριστιανική Ανθρωπολογία και τα οποία είχαν ως βάση τα τρία πρώτα κεφάλαια του βιβλίου της Γενέσεως· και εύχεται στους αγαπημένους αναγνώστες του να αποκομίσουν πολλή και μεγάλη ωφέλεια.

Στον τέταρτο αυτόν τόμο, ο μακαριστός Γέροντας, με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, ερμηνεύει τα χωρία 22-25 του 2ου και 1-5 του 3ου κεφαλαίου, τα οποία αναφέρονται στην σύσταση του μυστηρίου του Γάμου, στο δέντρο της γνώσεως καλού και πονηρού, στο κέντρο της ζωής, στην παρέμβαση του Διαβόλου, με σκοπό να καταστρέψει  το έργο του Θεού και να διακόψει την κοινωνία του ανθρώπου με τον Δημιουργό του. Από το γεγονός αυτό της δαιμονικής παρεμβολής παίρνει αφορμή και κάνει αναφορά στους αγγέλους και στους δαίμονες και στη συνέχεια αναλύει με διεξοδικότητα, σε έξι μαθήματα, τον θανάσιμο, όπως τον χαρακτηρίζει, διάλογο του αρχαίου όφεως, δηλαδή του Διαβόλου, με την Εύα.

Αξίζει να επισημάνουμε τα τέσσερα στάδια της συνυπάρξεως, του διαλόγου, της διεισδύσεως και της ανατροπής, τα οποία αναλύει δια πολλών και τα τονίζει ιδιαίτερα, και τα οποία αποτελούν, όπως λέγει, την μέθοδο που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί σε κάθε εποχή ο Διάβολος με τα όργανά του, προκειμένου να επιτύχει τον ολέθριο σκοπό του.

Ο Χριστιανός που αγωνίζεται, λέγει ο Γέροντας, είναι ανάγκη να γνωρίζει την δαιμονική αυτή μέθοδο και να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, να βρίσκεται σε ετοιμότητα, και να έχει μέσα του, κάθε στιγμή, ταπείνωση, άκρα προσοχή, αντίρρηση και προσευχή, όπως λέγει ο Αββάς Ησύχιος, τον οποίο επικαλείται.

Η αδελφότητά μας ευχαριστεί όλους εκείνους που συνετέλεσαν στην έκδοση και αυτού του τόμου των κατηχητικών μαθημάτων. Ο Κύριος να τους ευλογεί και να  τους αγιάζει.

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής

Μάιος 2020

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης