Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Ιδού, αναβαίνομεν εις την Ανάστασιν

Κωδικός: STA-094


Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι
Ποσότητα:

π. Ευάγγελος Παπανικολάου

Ιδού, αναβαίνομεν εις την Ανάστασιν

Ο πατήρ Ευάγγελος δεν διστάζει να κηρύξει, να φωνάξει, να αυτοσαρκαστεί, με στόχο να μας θυμίσει ποιοι είμαστε και προς τα πού πορευόμαστε. Και πάνω από όλα να μας θυμίσει την άπειρη αγάπη του Κυρίου μας.

Τα έσοδα του συγγραφέα από αυτό το βιβλίο θα προσφερθούν υπέρ των έργων της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν.


Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 14 Χ 21
Σελίδες: 440
ISBN: 9789604953257Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου είναι ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που διακονεί την Ιεραποστολή στο Καμερούν της Αφρικής. Όμως οι περιστάσεις το έφεραν να μείνει κοντά μας και να μας εμψυχώνει με τις ομιλίες του, ενσαρκώνοντας στη σύγχρονη εποχή τη φράση του αποστόλου Παύλου: «Θέατρον εγεννήθημεν τω κόσμω και αγγέλοις και ανθρώποις» (Α΄Κορ. 4, 9). Πράγματι ο πατήρ Ευάγγελος δεν διστάζει να κηρύξει, να φωνάξει, να αυτοσαρκαστεί, με στόχο να μας θυμίσει ποιοι είμαστε και προς τα πού πορευόμαστε. Και πάνω από όλα να μας θυμίσει την άπειρη αγάπη του Κυρίου μας. Δεν είναι δικές του επινοήσεις τα όσα λέγει, μελετάει πολύ και επίπονα, έχει ακούσει φωτισμένους αγίους, αλλά και ιερείς με φώτιση Θεού, που δεν έχουν ακόμη αγιοκαταχθεί. Και όλη αυτή την κοπιώδη μελέτη των Γραφών και της Παράδοσης μας τη μεταφέρει και μας τη δίνει όπως ένας γονιός ταΐζει το παιδί του με το κουταλάκι, λέγοντας του ιστορίες και κάποτε μάλιστα κάνοντάς το και να γελάει. Σε αυτό το βιβλίο ο πατήρ Ευάγγελος μας προσκαλεί να ζήσουμε μαζί με τους Αποστόλους τα Πάθη του Κυρίου και μέσα από αυτά να ξαναβρούμε το δικό μας, αναστημένο Πρόσωπο. Είθε.

Τα έσοδα του συγγραφέα από αυτό το βιβλίο θα προσφερθούν υπέρ των έργων της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν.

Εισαγωγικό σημείωμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμερούν, Γρηγορίου 7
Πρόλογος του εκδότη 11
Μέρος Α΄  
Από το Σάββατο του Λαζάρου έως τη Μεγάλη Τετάρτη. 13
Mέρος B΄  
Από τη Μεγάλη Τετάρτη έως το Μεγάλο Σάββατο.  123
Μέρος Γ΄  
Από το Μεγάλο Σάββατο έως την Κυριακή του Πάσχα. 291

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου γεννήθηκε στη Μάνδρα Αττικής. Αποφοίτησε από το Τζάνειο Πειραματικό Πρότυπο Γυμνάσιο Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε ειδικότητα Παθολογίας. Δίδαξε ως καθηγητής Φυσιολογίας στο Τ.Ε.Ι. Αθηνὠν και υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου. Από το 2004 άρχισε να επισκέπτεται ως ιατρός το Καμερούν με ανθρωπιστική αποστολή. Από το 2008 είναι κληρικός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Ιερά Μητρόπολη Καμερούν. Είναι εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γιαουντέ Καμερούν.

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης