Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Σοφές και σωτήριες πατρικές νουθεσίες Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου

Κωδικός: KYPSELI-122


Εξαντλήθηκε

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ

ΣΟΦΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΕΣ

ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ

Ο υπεύθυνος των εκδόσεων "Ορθόδοξος Κυψέλη" από ευγνωμοσύνη προς τον πνευματικόν του πατέρα και οδηγόν, Γέροντα Φιλόθεον, τον ευλογήσαντα και στηρίξαντα την εκδοτική του διακονία, εκδίδει και το ψυχωφελές αυτό τεύχος, με πατρικές του συμβουλές, προκειμένου να μείνουμε αμετακίνητοι στην διαφύλαξι των ευαγγελικών αρχών και των αποστολικών και πατερικών προσταγμάτων και ιερών κανόνων της Εκκλησίας μας.

Δυστυχώς και εις τον χώρον της Εκκλησίας παρατηρούνται ετεροδιδασκαλίες ξένες προς το πνεύμα των αγίων Γραφών και της διδασκαλίας των θεοφόρων Αγίων Πατέρων και Διδασκάλων της Εκκλησίας μας.

Τα όσα επελέγησαν είναι ικανά να στηρίξουν και ενισχύσουν τους συνεχιστάς της υγιαινούσης διδασκαλίας, ώστε να αποφευχθή η περαιτέρω εκκοσμίκευση στο δόγμα και το ήθος της ευσεβείας.

Ο αείμνηστος όσιος Γέροντας Φιλόθεος, πιστός τηρητής και συνεχιστής της πατρώας ευσεβείας, μαςκαταθέτει και υπενθυμίζει το άγιο και τέλειο θέλημα του Θεανθρώπου Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη της εναρμονίσεως της όλης αναστροφής μας με την ευαγγελική, αποστολική και πατερική γραμμή, και το φρόνημα της Εκκλησίας, και όχι με τις αμαρτωλές απαιτήσεις κοσμικοφρόνων και ασεβών ανθρώπων.

Ας αξιοποιήσουμε καλώς τις πνευματικές υποθήκες του πολυπείρου Γέροντος Φιλοθέου, ακολουθούντες σταθερά στα βήματα του αρχηγού και τελειωτού της πίστεώς μας Ιησού Χριστού, για την πνευματική και υλική, την πρόσκαιρη και αιώνια προκοπή και σωτηρία μας. Καλή μελέτη.

(Στα κείμενα που ακολουθούν έγινε απλούστευση σε μερικές λέξεις και καταλήξεις προς κατανόηση και από τους απλούστερους αναγνώστες)


Άδετο
Διαστασεις: 14χ20,5
Σελίδες: 80
Ποικίλες πνευματικές νουθεσίες 5
Η ασέβεια έφθασε στο κατακόρυφο 11
Ποιο το έργο μιας συνετής Κυβερνήσεως 13
Ας μετανοήσουμε αληθινά, για να σωθούμε 15
Να μένουμε στην καλή ομολογία 21
Για τις αμαρτίες μας, έρχεται η οργή του Θεού 22
Ετεροδιδασκαλιών έλεγχος ή περί χορών 25
Τι λέγει η Παλαιά Γραφή 26
Τι λέγει η Καινή Διαθήκη 29
Τι λέγουν αι Άγιαι Σύνοδοι 30
Τι λέγουν οι Ιεροί Πατέρες 32
Για την κατά Θεόν αγάπη, τα σεμνά ήθη και τον υγιή τουρισμό 50
Κατά αντορθοδόξων δοξασιών 63
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης