Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Ο Γάμος, βιβλίο

Κωδικός: MYG-008


Εξαντλήθηκε

Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Καλλινίκου
Ο Γάμος

(Πρόλογος βιβλίου)

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους της σειράς «Θέματα Ορθοδόξου Κατηχήσεως» των Εκδόσεων Μυγδονία, προβαίνουμε στο δεύτερο τεύχος, με θέμα το Γάμο. 

Στις ημέρες μας, που γίνεται «αναθεώρηση» σε πολλές καταστάσεις, που πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν δεδομένες και σίγουρες, υπάρχει μεγάλη συζήτηση και για τον Γάμο. 

Είναι τελικά μυστήριο της ορθοδόξου Εκκλησίας ο γάμος, πού έγκειται ο μυστηριακός του χαρακτήρας; Μπορούμε να μιλούμε για ορθόδοξο γάμο, τη στιγμή που δεν τηρούνται σχεδόν ποτέ οι προϋποθέσεις της παρθενίας των συζύγων, ποιος ο ρόλος του γάμου, τη στιγμή που σχεδόν τα 2/3 των γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο, μήπως πρέπει να προηγείται ο πολιτικός γάμος του θρησκευτικού γάμου, μήπως πρέπει να αλλάξει η Ακολουθία που τελείται κατά τον εκκλησιαστικό γάμο; Όλα αυτά, και ίσως πολλά ακόμη, είναι τα ερωτήματα που συζητούνται μεταξύ των πιστών. 

Με το κείμενο που ακολουθεί, ο π. Κωνσταντίνος Καλλίνικος προβαίνει σε μία γενική έρευνα της συζυγίας, με την γνωστή ευρυμάθεια και πολυμέρεια που τον χαρακτηρίζει, και ρίχνει άπλετο φως γνώσεως και σοφίας στο θέμα του γάμου. 

Τα δημοσιευόμενα κείμενα προέρχονται κυρίως από παλαιά περιοδικά, με τα οποία συνεργαζόταν ο σοφώτατος μεγάλος εκκλησιαστικός ρήτωρ και διδάσκαλος της εκκλησίας.  

Αν και η γλώσσα του π. Κων/νου Καλλινίκου παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες για τον σημερινό αναγνώστη, εν τούτοις αποφασίστηκε να παραμείνει αναλλοίωτη, γιατί ακριβώς αποπνέει το χρώμα της εποχής της και το άρωμα της μελάνης του συγγραφέως.

Ο εκδότης

 

Εκδόσεις ΜΥΓΔΟΝΙΑ

Σχήμα 11,5x18
Σελ 104Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης