Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00
Κατηγορίες

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

Κωδικός: POT-GR-098Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

Αυτός ο χρυσόστομος Άγιος διώχθηκε, συκοφαντήθηκε, λοιδωρήθηκε, ταλαιπωρήθηκε και εξορίστηκε.

Διαβάστε περισσότερα για τον Άγιο και το βιβλίο στις καρτέλες παρακάτω. 


Μαλακό εξώφυλλο πλαστικοποιημένο

Σχήμα: 11 Χ 11
Σελίδες: 16
ISBN: 978-960-601-266-2"Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν!" Πόσες φορές έχουμε ακούσει και έχουμε πει αυτήν τη φράση, άλλοτε με όλη την καρδιά μας και άλλοτε "με μισή καρδιά"!

Η περίφημη αυτή φράση είναι ρήση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ο Άγιος Ιωάννης, που υπέμεινε πολλές ταλαιπωρίες και βάσανα, είναι αυτός που μνημονεύουμε κάθε φορά που έχουμε την ελευθερία να τελέσουμε την σημαντικότερη πράξη που μπορεί να επιτελέσει ο άνθρωπος πάνω στη Γη, την Θεία Λειτουργία, κατά την οποία, όσο γίνεται πιο κατάλληλα, προετοιμασμένοι προσερχόμαστε στο Άγιο Ποτήριο και ενωνόμαστε με τον μόνον Σωτήρα του Ανθρωπίνου Γένους τον Χριστό! Σ' ετούτες τις απροσδόκητες ημέρες, κατά τις οποίες επιτρέπονται οι εκτρώσεις και απαγορεύεται η Θεία Λειτουργία, η γλυκύτερη πράξη που έχει το μοναδικό προνόμιο να επιτελεί ο χοϊκός άνθρωπος, κυκλοφορούμε το "Μικρό και Ορθόδοξο 98" αφιερωμένο στον Άγιο διά μέσω του οποίου μας χάρισε ο Χριστός την ομώνυμη Θεία Λειτουργία του Αγίου Χρυσοστόμου τον τρόπο, δηλαδή, να δεχόμαστε το Άγιο Σώμα Του και το Τίμιο Αίμα Του.

Αυτός ο χρυσόστομος Άγιος διώχθηκε, συκοφαντήθηκε, λοιδωρήθηκε, ταλαιπωρήθηκε και εξορίστηκε. Εκεί στην εξορία και κοιμήθηκε εν Χριστώ, ανήμερα της εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού· ωστόσο, η εορτή του μεταφέρθηκε στις 13 Νοεμβρίου για να αποφευχθεί η σύμπτωσις της εορτής της Κοιμήσεώς του με την απόλυτο νηστεία του Σταυρού.

Με αυτό το "Μικρό και Ορθόδοξο" θα γνωρίσουμε τα βασικά για τον σημαντικότατο αυτόν Άγιο και μακάρι κάθε φορά που θα λέμε κι εμείς "Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν!" να το νιώθουμε μέχρι τα βάθη της ψυχής μας!

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης