Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Κατηγορίες

Ακολουθία του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου

Κωδικός: CHR-GR-02Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Ακολουθία του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου


Μαλακό εξώφυλλο

Σχήμα: 17 Χ 24
Σελίδες: 108Ο άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης έζησε οσιακώς κατά το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνος και εκοιμήθη εν Κυρίω στις 2 Δεκεμβρίου 1991. Είναι σύγχρονός μας άγιος, "ον ακηκόαμεν, ον εωράκαμεν τοις οφθαλμοίς ημών, ον εθεασάμεθα και αι χείρες ημών εψηλάφησαν"*. Μάρτυρες της αγιότητας και των χαρισμάτων του υπήρξαν αναρίθμητοι άνθρωποι, οι οποίοι τον ενθυμούνται με μεγάλη ευλάβεια.

Ο προορατικός, ο θαυματουργός, ο απλός και ταπεινός άγιος Πορφύριος, και όσο ζούσε, αλλά και μετά την οσιακή κοίμησή του, ευεργέτησε και ευεργετεί πλήθος ανθρώπων -οι περισσότεροι από τους οποίους δεν τον είχαν γνωρίσει όσο ήταν στην επίγεια ζωή. Με τη φωτισμένη παρουσία του, τον θεόπνευστο λόγο του και τηυν διάπυρη προσευχή του, αλλά και με τις θαυμαστές ενέργειες και επεμβάσεις του, ο Άγιος έκανε οικεία στους ανθρώπους που τον πλησιάζαν την χάρη της εν Χριστώ ζωής και μετέδιδε παραμυθία, δύναμη και την προσδοκία της βασιλείας των ουρανών.

Το χαρούμενο γεγονός της αγιοκατατάξεώς του από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις 27 Νοεμβρίου 2013, εορτάστηκε πανηγυρικά μέχρι τα πέρατα της οικουμένης.

Η αδελφότητα της Μονής μας περιέβαλλε τον άγιο Πορφύριο με μεγάλη ευλάβεια και σεβασμό και απέκτησε μακρά πνευματική σχέση και επικοινωνία μαζί του. Κι εκείνος, μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής του, δεν έπαυσε με διαφόρους τρόπους να συμμετέχει και να καθοδηγεί την μοναστική μας ζωή. Η πνευματική επικοινωνία με τον Άγιο απεθησαύρισε στην μνήμη και στην ψυχή της αδελφότητος έναν αστείρευτο πνευματικό πλούτο και εμπειρία, που φώτισε και φωτίζει την πορεία της μοναχικής μας ζωής.

Με το άγγελμα της αγιοκατατάξεως του οσίου Γέροντος Πορφυρίου, η Μονή μας απευθύνθηκε στον πολιό και σεβαστό Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Αιδεσιμολογιώτατο π. Ευάγγελο Παχυγιαννάκη, ο οποίος με μεγάλη ευλάβεια προς τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας φιλοπόνησε εντέχνως πλήρη ασματική Ακολουθία και Παρακλητικό Κανόνα προς τιμήν του. Η Ακολουθία έχει την ευλογία και έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη για το έργο αυτό του πατρός Ευαγγέλου Παχυγιαννάκη, το οποίο προσφέρεται στην Εκκλησία και στην αδελφότητα της Μονής Χρυσοπηγής και συμβάλλει στην τιμή και στον πανηγυρικό εορτασμό της μνήμης του Αγίου.

Ευχόμαστε οι πρεσβείες του αγίου Πορφυρίοιυ να συνοδεύουν όλους όσους εντρυφούν στον βίο και τους λόγους του και τον επικαλούνται ενώπιον του Θεού.

6 Αυγούστου 2014
Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Η Καθηγουμένη της Ι. Μονής Χρυσοπηγής
Μοναχή Θεοξένη
και αι συν εμοί εν Χριστώ αδελφαί

 

__________________

*πρβλ. Α' Ιωάν. 1, 1.

Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης