Χριστιανικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλων
Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς
Καλάθι αγορών : 0 | 0,00

Ομιλίες πνευματικής οικοδομής στην Αποκάλυψη π. Ευσεβίου Βίττη (Α)

Κωδικός: KYPSELI-070


Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι
Ποσότητα:

«Ομιλίες πνευματικής οικοδομής στην Αποκάλυψη» -
Τόμος Α’

Ιερομονάχου Ευσεβίου Βίττη


«Μακάριος ο αναγινώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και τηρούντες τα εν αυτή γεγραμμένα» (Αποκ. α’ 3). 

«Η Αποκάλυψη είναι το πλέον μυστικό βιβλίο της Καινής Διαθήκης, βιβλίο αζύγωτο, φοβερό. Χωρίς να καταλαβαίνει κανένας καθαρά ποιό είναι το νόημα εκείνων που διαβάζει, νοιώθει πως πίσω από αυτά τα λόγια, τα παράδοξα και ασυνήθιστα, κρύβονται βαθύτερα μυστήρια. Με όλο που το βιβλίο λέγεται Αποκάλυψη, δηλαδή φανέρωμα, ωστόσο είναι αδιαπέραστο από το μυαλό του ανθρώπου».

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να επιχειρηθή μία όση ήταν δυνατή προσέγγιση της ιεράς Αποκαλύψεως που έκανε ο Κύριος στον αγαπημένο του μαθητή, απόστολο και ευαγγελιστή Ιωάννη.

Όσα ακολουθούν στις σελίδες του βιβλίου που κρατάς στα χέρια σου, αγαπητέ μου αναγνώστη, αποτελούν, αναθεωρημένο και συντομευμένο προκειμένου να καταστεί δυνατή η παρούσα έκδοσή τους, το περιεχόμενο κάποιων ομιλιών που έγιναν στην Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου επί τρία και περισσότερα χρόνια. Οι ομιλίες αυτές έγιναν με σκοπό να επιχειρηθεί μια όση ήταν δυνατή προσέγγιση της ιεράς Αποκαλύψεως που έκανε ο Κύριος στον αγαπημένο του μαθητή, απόστολο και ευαγγελιστή Ιωάννη. Η Αποκάλυψη αυτή είναι γνωστή ως «Αποκάλυψις του Ιωάννου», επειδή αυτός την κατέγραψε. Με την Αποκάλυψη κλείνει η Καινή Διαθήκη και ταυτόχρονα όλη η Αγία Γραφή, Παλαιά και Καινή Διαθήκη.

Άδετο σχ. 14Χ21 Σελ. 384

Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη"
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης